Afbeelding

De mooiste vogel van clubshow ERKV

Algemeen

RIJSSEN - De Eerste Rijssense Kanarie Vereniging, afgekort tot ERKV, hield onlangs haar jaarlijkse clubkampioenschappen. De locatie hiervoor was het clubgebouw van postduivenvereniging Het Luchtvermaak aan de Marijkelaan.

Anders dan de naam doet vermoeden was de show niet alleen toegankelijk voor deelnemers met kanaries. Daarnaast waren er ook tal van andere vogelsoorten te zien, waaronder cultuurvogels, exoten, parkieten en zangkanaries. De vogel van Wilbert Seppenwoolde werd uitgeroepen tot de mooiste vogel van de clubkampioenschappen.

Van de zo'n 900 ingezonden vogels behaalde de vogel van Seppenwoolde, van het ras Europese Cultuurvogel 95 punten. Hiermee behaalde het de hoogste score van alle ingeschreven vogels. Seppenwoolde is niet bepaald een nieuwkomer als het gaat om de vogelshows. Hij bezoekt tentoonstellingen in binnen- en buitenland met zijn vogels. Niet alleen op de clubkampioenschappen wist hij prijzen in de wacht te slepen. Ook internationaal behaalt hij successen. Zo won hij in het Italiaanse Cesena de wereldkampioenschappen met een stam van vier Barmsijzen eerder dit jaar.

Beoordelen op uiterlijk
Tijdens de clubshow werden de ingeschreven vogels door een keurmeesterkorps beoordeeld op een aantal vaste punten. Algemene conditie, compleetheid, kleurpatroon, houding, model en grootte. De afzonderlijke punten worden opgeteld tot een totaalscore per vogel. De vogels met de hoogste totaalscore mochten zich de winnaars noemen van de ERKV clubshow. Behalve de Europese Cultuurvogel van Seppenwoolde vielen de volgende deelnemers ook in de prijzen: R. Kamerik, J. Beverdam, G.J. Rikkert, J. Schepers, D. van de Streek, G.J. Gierveld, P. de Leeuw, G. Grooten, T. Kamerink, J. van de Maat, G.H. Altink, R. Krommendijk. De prijzen werden onderverdeeld in de verschillende vogelsoorten.

Overige prijzen
Ook bij de jeugd waren er prijzen te winnen op de clubkampioenschappen van ERKV. C. Rhee bleek in het bezit te zijn van de meester-zanger. Daarnaast waren er prijzen voor B. Rhee (Harzers), J.P.J. Abbingh en B. Wessels.

Dick Tukkers

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 1 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 4 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 4 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 6 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje gisteren
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren