Afbeelding

Carillonscherm in gebruik genomen

Algemeen

RIJSSEN - Onder zeer koude weersomstandigheden is zaterdagmiddag het nieuwe beiaardscherm door cultuurwethouder Ben Beens officieel in gebruik genomen.

Het Riessense Mirreweenterhoornbloazers bliezen met hun feesthoorn hoog vanaf de Schildkertoren en de begane grond. Het Vocaal Ensemble Rijssen zong enkele toepasselijke nummers onder begeleiding van een volhardend en mooi spelen koperensemble. Daarna werd het scherm onthuld voorzitter Gertjan ter Harmsel van de Stichting Stadsmuziek en kwamen op de begane grond carillon en beiaardier Jan-Geert Heuvelman in beeld. Daarnaast werd een Twentse versie van Het Carillon van dichteres Ida Gerhard voorgedragen. De vertaling van het beroemde gedicht was gemaakt door Arie Jansen.

Halsbrekend
Carillon en beiaardier zijn in de Schildkerk vanaf de grond niet zichtbaar. Om bij de speeltafel te geraken moet nogal halsbrekende toeren worden uitgehaald, waardoor de speeltafel lang niet voor iedereen bereikbaar is. Reden voor beiaardier Jan-Geert Heuvelman om een subsidie aan te vragen voor de aanschaf van een groot scherm met een camera's in de toren. Afwisselend zijn daarop de bewegende klokken en de spelende beiaardier te zien. Het scherm kon worden aangeschaft met behulp van een gift uit het jubileumfonds Rijssen 775 Jaar Stad.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 11 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 16 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 18 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 19 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 20 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41