Afbeelding

Cursus: werken met websites van de overheid

Algemeen

RIJSSEN - Steeds meer overheidszaken moeten tegenwoordig online geregeld worden. Dit kan problematisch zijn voor ouderen of mensen die geen ervaring hebben met werken met het internet. De Bibliotheek Rijssen-Holten organiseert in beide plaatsen een cursus "Websites van de overheid"

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de belangrijkste zaken die geregeld kunnen worden met behulp van het internet. Denk hierbij aan het aanvragen van huurtoeslag, belastingaangifte doen, werk zoeken en inzicht krijgen in je AOW. Alles is op het internet te vinden en te doen, maar de weg daarin vinden kan wel moeilijk zijn. Tijdens de cursus wordt dit alles in behapbare, kleine stappen uitgelegd. Ieder leert op z'n eigen tempo en niveau zodat iedereen er iets van leert.

Digi-D
De overheid werkt met een persoonlijk Digi-D account voor overheidszaken. Dit is een relatief veilige methode, maar het vergt wat oefening om dit onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus leer je hoe je je persoonlijke Digi-D kan aanvragen en gebruiken.

Digisterker
De kosten voor deze cursus Digisterker bedraagt 25,- euro per persoon en is inclusief een cursusboek, koffie en deelname aan 4 cursusochtenden. De cursus in Holten start op 21 januari, in Rijssen op 24 januari. De cursusochtenden zijn van 09.00 tot 11.00 uur en worden gegeven door gecertificeerde docenten. Aanmelden voor de cursus kan tot uiterlijk 14 januari aan de balie of via www.bibliotheekrijssenholten.nl

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 12 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 13 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 14 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54