Afbeelding

Oliebollen eten bij Maranatha

Algemeen

RIJSSEN - Al sinds de zeventiende eeuw eten wij Nederlanders al oliebollen, maar de Rijssense traditie om ze vlak voor of tijdens oudejaarsdag te bakken voor de familie, buren en kennissen doen we sinds de twintigste eeuw. De bewoners van woonzorgcentrum Maranatha werden ook getrakteerd op deze traditionele lekkernij om het oude jaar mee uit te zwaaien en het nieuwe te verwelkomen.

In een tent op de parkeerplaats werd door Johan en Jennie met veel passie de ene na de andere bol bruingebakken voor de bewoners. Ies de Graaf, voorzitter van de vrijwilligersraad, had de eer om de eerste oliebol te mogen proeven. Na zijn goedkeurende blik en bevestiging dat ze heerlijk waren, was de eer aan Jannie om de eerste volle bak naar het dorpshuis te brengen waar de bewoners vol spanning op de lekkernij zaten te wachten.

Oliebollenquiz
De bollen werden door enkele jonge vrijwilligers rondgedeeld bij de bewoners terwijl Hannie en Bianca van het Activiteitenbureau een ware oliebollenquiz presenteerden voor de aanwezigen. Na afloop van de gezellige morgen werden de rolstoelgebonden bewoners door vrijwilligers en personeel weer naar hun appartementen gebracht en de zaal weer klaargemaakt en ingericht voor een volgende activiteit. Woonzorgcentrum Maranatha geeft aan erg blij te zijn met de goede samenwerking tussen het personeel en de vrijwilligers. Mede door hen zijn dit soort activiteiten mogelijk. Daarom zijn ze nog altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers zodat er ook in 2019 de mankracht is om soortgelijke activiteiten te organiseren.

Dick Tukkers / foto: Arjan Baan

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 8 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 13 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 16 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 16 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 18 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41