Afbeelding

Welkom bij open repetities van Vocaal Ensemble Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - De hele maand januari houdt Vocaal Ensemble Rijssen open repetities om belangstellenden kennis te laten maken met het ensemble. Het koor repeteert op maandagavond in het gebouw van de Molenhoek aan de Butaanstraat in Rijssen. Repetities starten om kwart voor acht.

Niveau
"Dat is veel te moeilijk voor mij!" is een veelgehoorde reactie op de vraag of iemand zin heeft om te komen zingen bij het koor. "Maar dat is onjuist," zegt dirigent Jan-Geert Heuvelman. "Beginnende koorleden krijgen veel steun van gevorderde zangers. Daarnaast heeft iedereen de beschikking over muziekbestanden die per partij geluisterd/ingestudeerd kunnen worden. Soms zelfs met een filmpje erbij! Zodoende zijn de muziekstukken heel goed in te studeren, ook voor mensen die denken dat ze niet over het juiste muzikale niveau beschikken."

Januari is open repetitie-maand om in januari begonnen wordt met het nieuwe programma. "We bestaan dit jaar 20 jaar en daarom geven we in het najaar twee jubileumconcerten. Het zijn nieuwe koorwerken voor alle leden, dus nieuwe leden hebben geen achterstand, wat het instappen natuurlijk extra aantrekkelijk maakt." Bij de tenorpartij is er op dit moment een vacature. Het bestuur hoopt dat er snel een jongeman is die zich aanmeldt. De andere partijen zijn voldoende vertegenwoordigd, maar de wachtlijstleden staan er nooit lang op. Wie zin heeft om komend jaar al mee te zingen bij dit ensemble kan naar de open repetities komen op de maandagen in januari. Meer informatie op www.vocaalensemblerijssen.nl

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 32 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 5 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 23 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren