Afbeelding
Foto: Arie Kraak

Wat bracht Wim Kreijkes het jaar 2018?

Algemeen

RIJSSEN - In onze serie: "Wat bracht u het jaar 2018" verhaalt Wim Kreijkes u zijn belevenissen van het jaar 2018. Wim is een fervent muziekliefhebber. Met zijn 71 jaar is hij al 63 jaar lid van de Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen. Hij blaast als altsaxofonist zijn partijtjes mee in het A orkest, bij het dweilorkest De Kamgoarn Klosse en bij het seniorenorkest De Achterhoek.

"Voor de Muziekvereniging Wilhelmina was het een schitterend jaar! Een aantal activiteiten van Wilhelmina in 2018 waarbij ik actief mocht zijn waren het concert 'Wildlife', het concert in de koepel van het Volkspark tijdens Koningsdag en het spektakel "Rijssen zet de Toon", wat met meer dan 2500 luisteraars een hoogtepunt was! Verder nog een concert in Beilen samen met de plaatselijke muziekvereniging en natuurlijk de jaarlijkse kerstzangdienst in de R.K. Kerk aan de Rozengaarde.

Seniorenorkest
Naast mijn lidmaatschap van Wilhelmina ben ik lid van het Achterhoeks Seniorenorkest. We hebben in 2018 opgetreden in verschillende verzorgingshuizen. Ook maak ik deel uit van de kapel "de Kamgoarn Klösse", onderdeel van Wilhelmina, waarbij we bij verschillende aangelegenheden acte de presence gaven. Op dit moment heeft Wilhelmina drie orkesten, namelijk het WIT (Wilhelmina Instromend Talent), het WAT (Wilhelmina Aanstormend
Talent) en het A-orkest. Voor de promotie en P.R. is er een commissie samengesteld waarin ik deelneem als klankbordlid.

Pepermunt
Ook de jaarlijkse acties "Wilhelmina-pepermunt" en de Oliebollenactie, voor de broodnodige financiën waren een succes in 2018. Verder houd ik me bezig met klussen voor Wilhelmina, onder andere het drukken van nieuwsbrieven voor de donateurs en leden en de liturgie voor de kerstzangdienst. Het archief van de club is in 2018 op de schop gegaan. Alles is netjes op datum en activiteit opgeborgen in ordners, een hele klus die samen met orkestlid Ilse Voortman bijna is geklaard. Alle DVD's met concertopnames en CD's met de vele foto's van Wilhelmina moeten nog uitgezocht en opgeborgen worden. Een wens van mij is het overnemen van het fysieke archief om dit digitaal toegankelijk te maken."

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 13 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 18 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 21 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 22 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41