Afbeelding

Onverlaten steken oude beuk bij kasteel Oosterhof in brand

Algemeen

RIJSSEN - Onbekenden hebben vorige week 's avonds brand gesticht in de een holle boom nabij kasteel de Oosterhof.

De eeuwenoude boom stond altijd in de uiterste hoek van het weiland links van de oprijlaan. Om de dode boom geen gevaar te laten zijn voor mensen of dieren in de wei, heeft de gemeente geruime tijd geleden alle takken verwijderd, maar de grote stam laten staan.

Hol
De stam is in de loop der jaren, door toedoen van dieren en insecten aan de binnenkant grotendeels hol geworden. In die holte is nu brand gesticht, waardoor de complete boom geleidelijk aan vlam vatte en de omgeving spookachtig verlichtte.

Rook
Na een melding van een voorbijganger was de brandweer snel ter plaatse en heeft met de hoogwerker de brand van bovenaf en vanaf het maaiveld de brand bestreden. De dagen erna kwam er nog lange tijd rook uit de boom.

Gevaar
De brand heeft de boom flink beschadigd en zodanig verzwakt waardoor hij een gevaar vormt voor de omgeving. Om die reden heeft de gemeente de boom inmiddels neergehaald en in stukken gezaagd. De geblakerde resten wachten nu om afgevoerd te worden naar de gemeentewerf.

Veiligheid
Overigens laat de veiligheid in de bosrijke omgeving van landgoed de Oosterhof nogal te wensen over. Vooral in de schemerige uren zijn regelmatig mensen te signaleren die er minder brave hobby's op na houden dan de hond uitlaten.

 

 

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 10 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 15 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 18 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 18 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 20 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41