Afbeelding

Reggesteyn vrijdag in actie voor NL Doet

Algemeen

RIJSSEN - Vrijdag 15 maart aanstaande dragen leerlingen van CSG Reggesteyn weer hun steentje bij aan NL Doet. Zowel de leerlingen uit het tweede leerjaar VMBO van de vestiging Rijssen als de leerlingen van 3 TL van de vestiging Willem de Clercqstraat gaan naar diverse locaties om daar de handen uit de mouwen te steken. Maar niet alleen de leerlingen gaan aan het werk, ook docenten helpen graag een handje mee. Om 8.30 uur zal burgemeester Raven bij de vestiging Willem de Clercqstraat het officiële startsein geven.

"We vinden het belangrijk leerlingen te motiveren zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving", zegt Ilona Baan, docent Nederlands en begrijpend lezen bij Reggesteyn vestiging Rijssen. "Zo kunnen ze zelf ervaren hoe belangrijk vrijwilligerswerk is maar vooral ook hoe leuk het kan zijn." Dit blijkt ook maar uit het feit dat sommige leerlingen contact blijven houden met de instantie en daarna nog regelmatig terug komen om te helpen. Er zijn verschillende organisaties waar de leerlingen aan het werk gaan, zoals bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, diverse sportclubs, het openluchttheater of bijvoorbeeld een zorgboerderij.

Grootste actie
Elk jaar organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden andere organisaties in Nederland, NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doel van deze actie is om mensen uit te nodigen een dagje vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast is het voor organisaties een uitgelezen kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken; deze blijven wellicht plakken. In Twente zijn al relatief veel mensen actief als vrijwilliger; een stukje gemeenschapszin waar we trots op mogen zijn. Zeker door de terugtrekkende overheid is ook de druk op vrijwilligers en behoefte aan mensen toegenomen.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 7 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 9 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 13 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 15 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 16 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54