Afbeelding

60 jaar getrouwd

Algemeen

RIJSSEN - Op maandag 25 februari mocht het echtpaar Gevriye (83) en Tarzo Gitgez (80) gedenken dat ze 60 jaar geleden in het Turkse dorp Kafro in het huwelijk traden.

In 1987 vluchtte het gezin naar Nederland. Omdat ze de Syrische Orthodoxe godsdienst beleden, werden ze onderdrukt en gediscrimineerd door de Turken en Koerden. Het echtpaar kende vanuit Kafro, waar ze beiden woonden, verkering en verloving niet. Als men elkaar een poos kenden en het klikte ging men trouwen. Uit hun huwelijk werden zes kinderen geboren en inmiddels hebben ze 17 kleinkinderen. In Turkije was Gevriye veekoopman en na zijn komst naar Rijssen deed hij 15 jaar vrijwilligerswerk bij het gemeentelijke kringloopbedrijf n' Roondgaank, terwijl zijn vrouw de huishouding op zich nam. Ze zijn dankbaar dat ze samen met hun nageslacht deze dag mogen beleven. Burgemeester Arco Hofland zal zijn gelukwensen overbrengen op 25 maart. Gezien de gezondheidstoestand van het echtpaar zal het diamanten huwelijk thuis worden gevierd samen met kinderen en kleinkinderen.

Dick Tukkers

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 4 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 23 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren
Afbeelding
Super die Super Super gisteren