Afbeelding

Iedere dag is voor ons een cadeautje

Algemeen

RIJSSEN - Op maandag 13 mei gedacht het echtpaar Tonnie Polhout (89) en Dieneke Polhout-Nijland (84) dat ze 65 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. Het echtpaar dat sinds jaar en dag aan de Elsenerstaat in Rijssen woont, is nog redelijk gezond en als de weersomstandigheden het toelaten zijn ze nog steeds bezig in hun tuin.

Geboren Harderwijker Tonnie Polhout werkte in zijn jonge jaren bij loodgietersbedrijf Van Dam (ook een Harderwijker) gevestigd in de voormalige synagoge van Rijssen. En hij zag staande voor de zaak na zijn werk vaak Dieneke voorbij rijden op haar Solex. Zij werkte als coupeuse bij Jan Ligtenberg aan de Walstraat. Hij vond haar heel leuk en dat bleek later ook wederzijds.

Kraan als oorzaak
Maar toen Tonnie echter hij de familie Nijland een kraan moest repareren, sprong de vonk over en was hun relatie een feit. Vijfenzestig jaar geleden trokken zij op het huidige adres bij hun moeder in, die toen al geruime tijd weduwe was. Later kocht het echtpaar deze woning. Uit hun huwelijk werden 8 kinderen geboren, drie zonen en 5 dochters (evenveel als kinderen en in de zelfde samenstelling als bij de ouders van Tonnie). De familie Polhout ontving naast hun eigen acht kinderen met hun respectievelijke echtgenoten, ook nog eens 26 achterkleinkinderen en 12 achter-achter kleinkinderen, al deze nazaten van het briljanten echtpaar staan als een familie als een muur om hen heen, in voor en tegenspoed.

Gemeente bode
Tonnie Polhout verruilde op een gegeven moment zijn baan bij Van Dam in voor een baan bij het Gemeentelijk Energiebedrijf (GEB) aan de Dannenberg. Hij koos voor een vaste baan bij de gemeente in een tijd waarin veel aardgasleidingen werden aangelegd. Hoewel hij het goed naar mijn zin had bij GEB, solliciteerde hij naar de functie van gemeentebode op aandrang van Dieneke. "Bij mijn sollicitatiegesprek ontmoette ik burgemeester Smit, die ik kende van mijn werk bij Van Dam, omdat ik werkzaamheden in zijn woning had verricht, of dit heeft geholpen weet ik niet, maar ik kreeg wel de gewenste baan van gemeentebode, waar ik tevens optrad als chauffeur voor de heer Smit." Dieneke heeft al deze jaren haar huishouding verzorgd en gezien de hoeveelheid kinderen had ze daar zeker haar handen vol aan, maar ze deed het met veel liefde. Nog steeds woont het echtpaar op zelfstandig en ze redden zich nog uitstekend, waarbij de familie steeds paraat is om hand-en-spandiensten te verlenen. Tonnie en Dieneke zijn zeer dankbaar dat ze samen met hun harmonieuze gezin deze dag mochten beleven. Zij ervaren iedere dag opnieuw weer dankbaar als een cadeautje! Burgemeester Arco Hofland heeft op deze heugelijke dag namens het gemeentebestuur van de gemeente Rijssen-Holten de felicitaties overgebracht aan de familie Polhout. Samen met hun nageslacht hadden ze deze dag een feestelijke bijeenkomt bij Camping de Bovenberg in Elsen, onder het thema 'de jaren 20'. De feestgangers kleedden zich dan ook in de kleding van die jaren en dat zorgde mede voor een echt gezellig feest.

Dick Tukkers

Afbeelding
De Nationale Molendag 44 minuten geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 13 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 19 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 20 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 21 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00