Afbeelding

Eerste Rijssense zomerzang en muziekavond door oud en jong

Algemeen

RIJSSEN - Dit jaar organiseert het Interkerkelijke gemengd koor ’Jong van Hart‘ voor de eerste keer in Rijssen een uniek concert in samenwerking met jonge mensen en musici van ‘Wilhelmina’ en ‘Joy4kids’.

Het beginnersorkest Wilhelmina Instromend Talent (WIT) met 35 muzikanten en het kinderkoor ‘Joy4kids' met ongeveer 25 kinderen zullen samen met het Interkerkelijk Koor 'Jong van Hart' een gevarieerd programma brengen. Bij dit concert is de jongste deelnemer 5 jaar is en de oudste deelnemer van het koor 93 jaar! Het unieke samenspel tussen jong en oud vindt plaats in het Kerkelijk Centrum Sion (bij het medisch centrum) aan de Johannes Vermeerstraat. Het word een kort maar krachtig concert met hele mooie muziekstukken en veel afwisseling, zodat ook de kleine kinderen dit concert kunnen bezoeken.
Vanaf het begin is de opzet geweest een concert te geven dat afwijkt van alle andere concerten. Ten eerste is de tijdsduur maximaal 1 uur en het tijdstip van 19.00 uur is zo gekozen dat jonge kinderen weer op tijd thuis zijn. Het is een concert waar oud en jong zich thuis zullen voelen. Twee dwarsfluitisten, een organist en een pianist zullen de koren begeleiden. Voor de aanwezige kinderen is er aan het eind van het concert nog een leuke verrassing. De aanvang van dit unieke concert op 15 juni is om 19.00 uur, waarbij de deuren om 18.30 uur opengaan. Er is een collecte bij de uitgang. Jong en oud worden hierbij hartelijk uitgenodigd voor deze bijzondere avond, waarbij er ook plaats is voor rolstoelen. Wel moet iedereen voor zijn eigen vervoer zorgen.

Dick Tukkers

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 3 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 5 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 6 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 7 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 20 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 21 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 25 apr, 12:20