Afbeelding

VVD voert fel debat over aankoop Westerstraat 4

Algemeen

RIJSSEN - De VVD is fel gekant tegen de aankoop van pand Westerstraat 4 op de hoek van de Haarzijde.

VVD-raadslid Bart Jan van den Berg bond de kat de bel aan in de raadsvergadering. Hij vroeg of de verkeerssituatie aldaar echt zo gevaarlijk was om daar een complete woning voor aan te kopen en dan ook nog alleen maar om op den duur te slopen. "De Haarzijde is al eenrichtingsverkeer. Het gevaar zit hem meer in de parkeerplaatsen naast pand Hofman. Pak dat eerst aan om de situatie daar op te lossen."

Stadsboerderij
Volgens Van den Berg zou het ook nog gaan om een oude stadsboerderij. "En die wordt gewoon gesloopt en daar betaal je dan 350.000 euro voor. Rijssen is een Hanzestad, maar als je in oude Hanzesteden direct historische panden sloopt omdat de verkeerssituatie dat vraagt, dan kun je wel aan de gang blijven. Pak de verkeersstromen in de Westerstraat aan. Laat dat pand staan en we besparen in een tijd dat we ernstig moeten bezuinigen zo maar 350.000 euro."

Funda
D66-fractieleider Herman Klein Velderman was het met Van den Berg eens. "Er zijn andere oplossingen voorhanden. Als dit de gewoonte wordt, wordt straks heel Funda afgestroopt om huizen op te kopen waar we misschien in de toekomst iets aan zouden hebben. Dit levert werkelijk niets op."

Eenmalig
SGP-raadslid Richard Jansen deelde die mening niet. "Wij zijn voor. De voors en tegen zijn uitgebreid besproken in het licht van de strategische visie. Het is niet alleen verkeer maar de hele ontwikkeling van de Haarzijde die eraan staat te komen. Bezuinigingen? Dit is een eenmalige uitgaven en dat is wat anders dan bezuinigingen met veel verder strekkende gevolgen."

CDA-raadslid Henk NIjkamp was het eens met de SGP. "Als de kans zich voordoet, moet je die pakken. De kosten vallen mee, want daar staan huur-inkomsten tegenover omdat het pand vooreerst verhuurd wordt." Ook de ChristenUnie was voorstander van aankoop van de woning. "Pak je kans, want de huizen worden alleen maar duurder," raadslid Christiaan Laurens.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 12 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 20 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 22 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41