Afbeelding

Wie verdient de Erfgoedpluim Rijssen-Holten 2019

Algemeen

RIJSSEN – Tot 31 juli is het nog mogelijk om een persoon, vrijwilliger, medewerker of ondernemer voor te dragen voor de Erfgoedpluim Rijssen-Holten 2019.

Het indienen van namen bij de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten kan per e-mail op erfgoedpluim@rijssen-holten.nl Voorzie uw voordracht van een korte en heldere motivatie waarom de door u voorgedragen persoon of instantie die erfgoedpluim verdient.

Uitreiking
In de week voorafgaand aan de Open Monumentendag op zaterdag 14 september vindt de eerste uitreiking van de Erfgoedpluim 2019 plaats. De Erfgoedpluim is een initiatief van de gemeente Rijssen-Holten in samenwerking met de Erfgoedadviesraad. De pluim is bedoeld voor persoon of organisatie die zich zeer heeft ingezet voor het in stand houden van het Rijssen-Holtens erfgoed. Als de Erfgoedpluim een succes wordt, is de kans groot dat deze ieder jaar opnieuw wordt uitgereikt.

Erfgoed
Wie verdient volgens u de pluim? Wie heeft zich de afgelopen tijd geweldig ingespannen om erfgoed te behouden? Wie heeft het voor elkaar gekregen om een historisch gebouw te behouden en voor de toekomst veilig te stellen? Het kan ook een organisatie of een vereniging zijn die bijvoorbeeld een karakteristiek straatbeeld heeft gered van de slopershamer. Het gaat om de brede inzet voor de instandhouding van monumenten, karakteristieke panden maar ook historische landschapselementen.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 1 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 5 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 8 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 8 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 10 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 23 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41