Afbeelding

Rally Kinderhulp Ghana

Algemeen

RIJSSEN - Zaterdag 7 september aanstaande wordt de derde editie van Rally Kinderhulp Ghana verreden. De equipes vertrekken net als vorig jaar van Havezate De Oosterhoff in Rijssen en toeren weer door het mooie Twentse landschap!

Na maanden van voorbereiding wordt op zaterdag 7 september de derde editie van de Rally Kinderhulp Ghana gereden. De rally is een initiatief van Rijssense ondernemers en wordt georganiseerd om zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Kinderhulp Ghana. Deelnemers aan de rally zijn eigenaren van mooie, bijzondere en oude auto's en de belangstelling om deel te nemen is groot. In korte tijd was ook dit jaar het maximale aantal deelnemers van 60 equipes bereikt en daarom is aanmelden helaas niet meer mogelijk. Tijdens deze dag strijden de equipes voor de winst èn 's avonds wordt er een veiling gehouden voor het goede doel met diverse bijzondere items, waaronder een helikoptervlucht.

Veel bereikt
Op 7 september zal er een impressie worden getoond van wat er tot nu toe bereikt is. De organisatie mag trots zijn op de voortgang die er geboekt is. Solomon Boateng van stichting 'Heart for Children Ghana' is in 1997, tijdens zijn werk als leraar in Ghana, begonnen met de bouw van een houten bouwwerk om kinderen op te kunnen vangen. In minder dan een jaar tijd werden er 315 kinderen ondergebracht. Het liep zo uit de hand dat er meer hulp nodig was. Solomon schreef vele brieven en verstuurde ze over de hele wereld.

Veel steun
Eén van de brieven werd vanuit Nederland beantwoord door Wim en Tiny Hammink uit Woerden. Zij hebben Solomon geholpen met de verdere opbouw en uitbreiding van de opvang voor de kinderen. Hieruit is uiteindelijk Stichting Kinderhulp Ghana ontstaan. Deze stichting wil kansarme kinderen in de regio rond Nsoatre (West Afrika) een toekomst geven en bouwt ter plaatse aan een duurzame samenleving. Eén van de huidige initiatieven is de bouw van een Senior High School: een vakgerichte school die een brug slaat vanuit de scholing van jonge talenten naar de bestaande economie. Het is bouwen aan een bouwwerk met een belofte!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie ook op: www.rallykinderhulpghana.nl

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 7 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 13 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 14 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 15 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54