Amazing Europe Concert by Rijssebs MANNENKOOR
Amazing Europe Concert by Rijssebs MANNENKOOR Foto: Didier BAUWERAERTS

Rijssens Mannenkoor zoekt jong talent voor de toekomst

Algemeen

RIJSSEN - Het Rijssens Mannenkoor (RMK) is naarstig op zoek naar jong zangtalent.

Volgens voorzitter Gertjan Klein Legtenberg is het voor een levenskrachtig mannenkoor van groot belang om voortdurend te zoeken naar nieuwe zangers om het koor op de juiste sterkte te houden. "De start van een nieuw zangseizoen is een goed moment om nieuwe leden bij ons koor te betrekken. Op donderdagavond 12 september houden we een open repetitie in het Parkgebouw en als je maar even iets voelt voor het zingen in een stevig koor, dan ben je extra welkom om vanaf 19.30 uur langs te komen en de prima sfeer bij ons te proeven."

Het RMK heeft er ook wat voor over om jonge zangers aan te trekken. "Jongeren tussen de 15 en 18 jaar moeten echt heel hard werken om wat geld over te houden voor leuke dingen die je op die leeftijd belangrijk vindt. Bij het Rijssens Mannenkoor snappen wij dat heel goed," zegt Klein Legtenberg. "Daarom mag geld voor jonge zangers geen drempel zijn. Zangers in de leeftijd van 15 tot 18 jaar hoeven bij ons geen contributie te betalen en alles wat ze voor het koor nodig hebben betalen wij voor hen."

De uitstraling van het RMK is altijd jeugdig geweest. "Maar dat gaat niet vanzelf," zegt de voorzitter. "We houden de gemiddelde leeftijd van ons koor nauwlettend in de gaten en daarom weten we ook dat het nu tijd is voor een jonge impuls. Kunst is altijd om ze eerst binnen te krijgen, want dán ervaar je pas de goede sfeer. We willen graag bewijzen dat er naast voetbal nog meer leuke dingen zijn. En bij ons loop je geen knieblessures op," zegt Klein Legtenberg gekscherend.

Natuurlijk zijn ook zangers boven de 18 meer dan welkom. "Word lid van de echte familie die het RMK is. We zingen in de buurt, maar we maken ook reizen naar het buitenland en geven concerten in de mooiste concertzalen. Ons repertoire is zeer divers. We hebben leden uit lagen van de bevolking en van allerlei achtergronden en levensbeschouwingen. We zingen van populair tot klassiek en in alle talen. Er is voor iedereen wel iets bij waar het hart sneller van gaat kloppen. En dan mét elkaar wat neerzetten waar je zelf en anderen blij van wordt, dat is echt het mooiste dat er is."

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 10 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 15 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 18 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 18 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 20 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41