Afbeelding

Gemeenteraad maakt kennis met De Samenwerking

Algemeen

RIJSSEN - Gemeenteraadsleden, commissieleden, fractiebijstand en wethouders Ben Beens maakten donderdagavond kennis met de Stichting De Samenwerking in het Rijssens Museum.

De vijf samenwerkende organisaties presenteerden zich aan de gemeenteraad. In een korte pitch maakten Parkgebouw, Pelmolen, Enterse Zomp, Rijssens Leemspoor en Rijssens Museum duidelijk waar het in de nabije toekomst naartoe moet.

Officieel
De vijf Rijssense iconen hebben de afgelopen tijd in een informeel overleg samengewerkt, maar om de culturele en historische belangen van Rijssen nog beter te kunnen behartigen is onlangs besloten tot de oprichting van een officiële stichting.

Toerisme
Het streven van de nieuwe stichting is om - binnen de kaders van het onlangs vastgestelde masterplan voor landgoed de Oosterhof - op een historisch verantwoorde wijze het culturele en historische profiel van Rijssen te versterken. Uitgangspunt daarbij is om het historische Rijssense stadscentrum en de vijf Rijssense toeristische publiekstrekkers met elkaar te verbinden en maximaal van elkaar te laten profiteren.

Afvaardiging
Nagenoeg alle politieke partijen hadden een meer of minder zware afvaardiging gestuurd. Alleen D66 en het CDA hadden geen afgevaardigden kunnen vinden, omdat er nog drie andere activiteiten op dezelfde avond voor de fracties gepland stond.

Mekenkamp
De aanwezige fracties en cultuurwethouder Beens kregen in sneltreinvaart te horen wat de vijf Rijssense iconen met behulp van talloze vrijwilligers voor de gemeenschap doen, maar ook hoe zij willen proberen meer samen aan te brengen. Een van de ideeën is bijvoorbeeld om historische timmerwerkplaats en houtzagerij van Johan Mekenkamp uit Markelo te halen een goede plek te geven in Rijssen. Mekenkamp heeft al geruime tijd aangegeven mee te willen werken om de ambachtelijke werkplaats naar bouwstad Rijssen te laten verkassen.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 48 minuten geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 5 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 8 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 8 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 10 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 22 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41