<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto:

Gemeenteraad maakt kennis met De Samenwerking

RIJSSEN - Gemeenteraadsleden, commissieleden, fractiebijstand en wethouders Ben Beens maakten donderdagavond kennis met de Stichting De Samenwerking in het Rijssens Museum.

De vijf samenwerkende organisaties presenteerden zich aan de gemeenteraad. In een korte pitch maakten Parkgebouw, Pelmolen, Enterse Zomp, Rijssens Leemspoor en Rijssens Museum duidelijk waar het in de nabije toekomst naartoe moet.

Officieel
De vijf Rijssense iconen hebben de afgelopen tijd in een informeel overleg samengewerkt, maar om de culturele en historische belangen van Rijssen nog beter te kunnen behartigen is onlangs besloten tot de oprichting van een officiële stichting.

Toerisme
Het streven van de nieuwe stichting is om - binnen de kaders van het onlangs vastgestelde masterplan voor landgoed de Oosterhof - op een historisch verantwoorde wijze het culturele en historische profiel van Rijssen te versterken. Uitgangspunt daarbij is om het historische Rijssense stadscentrum en de vijf Rijssense toeristische publiekstrekkers met elkaar te verbinden en maximaal van elkaar te laten profiteren.

Afvaardiging
Nagenoeg alle politieke partijen hadden een meer of minder zware afvaardiging gestuurd. Alleen D66 en het CDA hadden geen afgevaardigden kunnen vinden, omdat er nog drie andere activiteiten op dezelfde avond voor de fracties gepland stond.

Mekenkamp
De aanwezige fracties en cultuurwethouder Beens kregen in sneltreinvaart te horen wat de vijf Rijssense iconen met behulp van talloze vrijwilligers voor de gemeenschap doen, maar ook hoe zij willen proberen meer samen aan te brengen. Een van de ideeën is bijvoorbeeld om historische timmerwerkplaats en houtzagerij van Johan Mekenkamp uit Markelo te halen een goede plek te geven in Rijssen. Mekenkamp heeft al geruime tijd aangegeven mee te willen werken om de ambachtelijke werkplaats naar bouwstad Rijssen te laten verkassen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195036&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195026&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>