Afbeelding

Politiek start weer in 2020

Algemeen

RIJSSEN - De politiek pakt de draad weer op in januari 2020.

De gemeenteraad vergadert ook dan weer. Deze raadsvergaderingen worden voorbereid in de raadscommissies. In de commissievergaderingen overlegt B & W met de raads- en commissieleden over verschillende onderwerpen. De vergaderingen in januari beginnen op maandag 13 januari met de commissie Maatschappelijke Dienstverlening. Er staan drie raadsvoorstellen op de agenda. Het eerste heeft betrekking op het Parkgebouw. De commissie wordt om een extra bijdrage gevraagd voor de bedrijfsvoering van het Parkgebouw. Verder een eerder genomen bezuinigingsbesluit op de schoolbegeleiding. Tenslotte een voorstel over een aanpassing van de wettelijke regeling met betrekking tot de Stadsbank Oost-Nederland op de agenda.

Op donderdag 16 januari vergadert de commissie Grondgebied. Er wordt gesproken over drie voorstellen voor de energietransitie. Verder nog voorstellen over de harmonisatie van het beleid met betrekking tot mantelzorg bij woonwagens en een voorstel over de evaluatie van het beleid ruimtelijke ontwikkeling in het buitengebied. Tenslotte nog enkele opiniërende voorstellen over een rood-voor-rood voorstel Ericaweg/Schreursweg; een uitbreiding van een woning aan de A.H. ter Horstlaan en een voorstel over de herontwikkeling van de Wierdensestraat 44. De vergaderingen van de commissies beginnen om 19.30 uur. Tijdens de commissievergaderingen geven de commissieleden een advies of de raadsvoorstellen kunnen worden behandeld in de gemeenteraad.
De gemeenteraad neemt dan op 30 januari het besluit. De stukken van de commissievergaderingen zijn in te zien via de website van de gemeente. Bij de meeste agendapunten is ook inspraak mogelijk. "Wie vragen heeft kan contact opnemen met de griffie (tel: 584531 of 584532 of via griffie@rijssen-holten.nl)," aldus raadgriffier Gert Veerman.

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 4 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 7 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 7 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 9 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 21 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 23 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 25 apr, 12:20