Afbeelding

Hofland zet Rijssen-Holten in het centrum van Overijssel

Algemeen

RIJSSEN - "In de Regio Twente zijn we blij met de Regiodeal, maar de Regio Twente is niet de toekomst."

Dat zei burgemeester Arco Hofland in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rijssen-Holten. Volgens Hofland is Twente veel te klein voor de toekomst. De provincie Overijssel zou niet steeds moeten kijken naar West-Overijssel, de Stedendriehoek of de Regio Twente. Zwolle zou de provincie veel meer als eenheid moeten zien. Dat geeft Overijssel meer body en dat maakt meer indruk in Den Haag. De universiteit is van Overijssel en niet alleen van Twente, zoals ook Saxion en Windesheim ook van Twente zijn.

"Jacco Vonhof is voorzitter van Midden- en Klein Bedrijf Nederland én Overijsselaar en Rijssen-Holten is de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Overijssel is de schaal waarop we het moeten verdienen. Samen 1, samen sterker!" aldus Hofland.

Met deze strategische woorden schetst Hofland een toekomst waarin Rijssen-Holten geen gemeente meer is in het westelijke grensgebied tussen Salland en Twente. Met Overijssel als één gebied ligt Rijssen-Holten in het centrum van de provincie en maakt Hofland zijn gemeente tot een niet meer te passeren scharnierpunt.

Met zijn toespraak gooit Hofland een steen in de vijver van de Regio Twente die eigenlijk nog altijd op zoek is naar een eigen plek in de bestuurlijke wereld van Overijssel. En hoe goed je in Twente de zaken ook met elkaar regelt, een gemeente als Rijssen-Holten wordt nooit méér dan de poort van Twente: een Twentse grensgemeente die, als je niet heel goed oppast, snel kan afzakken naar de achterdeur van de Regio Twente waarin de dienst het liefst wordt uitgemaakt door de grote stedenbandgemeenten met Enschede voorop.

De Regio Twente is tot nu toe nooit in staat gebleken boven zichzelf uit te stijgen. Intern wordt veel tijd en energie besteed aan de immer voortwoekerende ergernissen over de belangen van stad en platteland. En dat terwijl ze elkaar keihard nodig hebben. Niet voor niets begon Hofland zijn toespraak met: "Boeren, burgers en buitenlui!" Juist in die volgorde.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 10 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 11 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 16 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 17 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 18 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54