Afbeelding

Hart voor Anderen

Algemeen

RIJSSEN - De Fakkeldrager is een actie begonnen om geld in te zamelen om hiervan “Riessense hartjes” te kopen en deze te laten bezorgen bij mantelzorgers. Reden dat dit opgepakt is, is dat veel mantelzorgers vaak buiten beeld zijn, maar o zo belangrijk zijn in het leven van alle dag voor heel veel mensen.

Voor mensen die in de zorg werken is, en terecht, de afgelopen tijd best veel aandacht geweest. Maar de groep mantelzorgers is toch vaak buiten beeld gebleven. De jongerenwerkers hebben een flyer gemaakt die door de tieners van de Fakkeldrager gedeeld is in de media. Daarnaast zijn een aantal mensen gericht benaderd en na de eerste dag stond al € 170,- op de rekening. Na contact met “Buurtkrachtig” werd een donatie van €250,- toegezegd en ook de stichting DIS, deed een flinke duit in het zakje. Daarnaast heeft de fietsgroep die in de meivakantie een sponsortocht zou fietsen voor Bak en Waanders ook een flinke donatie gedaan omdat hun tocht een jaar uitgesteld moet worden en in die tijd het geld wel weer terug komt. Al met al stond er al vlot € 770,- op de rekening.

Verdeling
Arjan Slagman zocht contact met de “Verwendag” en met “Evenmens”. Zij zijn de mensen die de mantelzorgers in beeld hebben en de hartjes gaan bezorgen om hen een hart onder de riem te steken. De verdeling wordt door deze mensen zorgvuldig uitgevoerd. “Wij hoeven als initiatiefnemers niet te weten wie er allemaal wat ontvangt”; aldus de jongerenwerkers. "Dat er in Rijssen zo’n 1200 mantelzorgers zijn en deze nog lang niet allemaal bereikt kunnen worden is natuurlijk jammer. We hopen dat er nog zoveel sponsoring binnen komt dat we uiteindelijk ook deze mensen kunnen voorzien. Met het nu beschikbare geld, kunnen we bijna 180 mensen bereiken, maar we gaan door." Er wordt gehoopt dat iedereen bereikt kan worden, maar dat is wel afhankelijk van de giften die ontvangen worden. Op 6 mei werden de eerste 75 hartjes overhandigd aan Janny Broekhuis en Mariët Velding van Evenmens, die daarna met de verdeling konden beginnen.

Steunen
De Fakkeldrager hoopt dat er nog meer steun ontvangen wordt, dus als u de actie wilt steunen met een gift, kan dat. Een gift kan worden overgemaakt naar NL20 RABO 0347 8037 68, ten name van De Fakkeldrager en onder vermelding van 'Hart voor Anderen'.

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 27 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 5 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 23 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren