RIJSSEN - Onderwijswethouder Bert Tijhof wierp de kritiek van D66 verre van zich.
RIJSSEN - Onderwijswethouder Bert Tijhof wierp de kritiek van D66 verre van zich. (Foto: Jan van de Maat Fotografie)

Wethouder Tijhof: “Verdwijnen openbaar onderwijs uit Rijssen doet ons pijn!”

RIJSSEN – Teleurstelling over het verdwijnen van openbaar onderwijs uit Rijssen was er ook bij PvdA-fractievoorzitter Rob Meijerink.

Hij vond het "bizar" dat in een kern van 30.000 inwoners geen openbaar onderwijs is. "Daar moeten we aan doen wat eraan te doen is,” aldus Meijerink.

Respecteren
SGP-fractievoorzitter André Scheppink wierp het verwijt tegenstander van openbaar onderwijs te zijn verre van zich. "Het zou goed zijn dat er openbaar onderwijs in Rijssen zou zijn, maar de ouders kiezen daar niet voor. Iedere ouder moet kiezen voor het onderwijs dat bij zijn of haar kinderen past. We moeten respecteren dat ouders zelf kiezen. Daar kunnen we als gemeentelijke overheid niets aan doen.”

Pijn
Onderwijswethouder Bert Tijhof (CU) zei dat het verdwijnen van openbaar onderwijs uit Rijssen “ons allemaal pijn doet. Juist bij die ouders die daar principieel voor gekozen hebben. Maar die ouders maken we het mogelijk om hun kinderen binnen de gemeente toch naar het openbaar onderwijs te kunnen sturen door ze te faciliteren.”

Vrije keus
Tijhof zei dat ouders zelf kenbaar moeten maken dat zij openbaar onderwijs willen. “Dat hadden ze kunnen doen bij de Stichting Roos die het openbaar onderwijs regelt en die nu verder gaat als de Stichting Quo Vadis. Ieder jaar kunnen ouders zich aanmelden. Dat is een vrije keus."

Dislocatie
"Voor het nieuwe schooljaar hebben zich 3 ouders aangemeld. Ook de komende jaren kunnen ouders zich blijven aanmelden. Mochten wij van Quo Vadis signalen krijgen dat het aantal aanmeldingen groeit, dan kunnen ze altijd bij ons aan de bel trekken om iets voor hen te doen. Te denken valt aan het stichten van een Rijssense dislocatie van de openbare school in Holten,” aldus Tijhof.

Meer berichten