Afbeelding

Ook de HABI werkt aan gezellig koopcentrum!

Algemeen

RIJSSEN - Het is een uitdagende tijd voor ondernemers. De afgelopen tijd bleven veel winkels dicht op pasten hun dienstverlening sterk aan waardoor veel klanten weg bleven. De wekelijkse omzet liep terug met 90 procent. Maar: gelukkig zien ook de ondernemers inmiddels verbetering.

De HABI en ondernemers konden de afgelopen tijd niet veel doen qua de gebruikelijke evenementen die zij organiseren in het centrum. Toch hebben zij niet stil gezeten; er werd onder meer een digitale winkelstraat - Koopinrijssen.nl - opgezet om mensen online te laten kopen bij lokale ondernemers. Verder werd een promotiefilmpje gemaakt waarin ondernemers aangeven de RIVM-richtlijnen te volgen én dat klanten van harte welkom zijn.

Overleg
Tevens werd achter de schermen gewerkt aan overleg met de gemeente over centrumvernieuwing en aanpak van leegstaande panden. Zo komt er folie op de ramen van leegstaande panden met afbeeldingen uit Rijssen en omstreken. De werkzaamheden voor renovatie van het Rijssense centrum verlopen voorspoedig en liggen zelfs iets voor op schema. Momenteel wordt druk gewerkt in de Haarstraat. De verwachting is dat dit voor de bouwvak klaar is. Na de vakantie gaat het werk verder rondom de fontein en het Schild.

Koopzaterdag
Op zaterdag 27 juni organiseren de ondernemers een gezellige koopzaterdag, als start van de sale-periode. Hierbij zijn de winkels tot 21.00 uur open. De ondernemers zijn nog in gesprek met de gemeente over de exacte invulling; dit moet immers ook passen binnen de geldende RIVM-adviezen om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen. Kijk op: www.winkeleninrijssen.nl

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 8 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 13 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 16 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 16 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 18 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41