Het winnende team van het CSG Reggesteyn uit Rijssen, deelnemers aan de Vakkanjer Challenge 'Creating space for children’.
Het winnende team van het CSG Reggesteyn uit Rijssen, deelnemers aan de Vakkanjer Challenge 'Creating space for children’.

Leerlingen CSG Reggesteyn winnaars Vakkanjer Challenge

Algemeen

RIJSSEN - Ruim tienduizend leerlingen waren dit schooljaar aan de slag gegaan met de challenge ‘Creating space for children’ in opdracht van de Johan Cruyff Foundation om meer jongeren in beweging te krijgen.

Leerlingen hebben 11 juni hun innovatieve oplossingen gepresenteerd tijdens de finale van Vakkanjers. Het was een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge met een live uitzending die online uitgezonden werd. Hier presenteerden de beste teams hun oplossingen en ideeën. Leerlingen uit het vierde jaar Elize, Lucas, Boris en Koen van het CSG Reggesteyn uit Rijssen winnen de eerste prijs met hun idee en uitvoering van een interactieve oefenwand geschikt voor meerdere sporten.

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation over de winnaars: “Wat een bijzondere creaties heb ik voorbij zien komen! Fantastisch dat er zoveel jongeren hebben meegedacht hoe we ruimte kunnen creëren voor jeugd met en zonder beperking, zodat zij kunnen sporten. Wij geloven in de kracht van de gebruiker. Deze jongeren weten soms beter wat er nodig is dan wij èn zijn creatiever in het bedenken van oplossingen. Natuurlijk gaan we kijken of we deze ideeën in de praktijk kunnen gebruiken!”

Creating space
Vakkanjers is een programma waarin leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar van het vmbo hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar was dat de Cruyff Foundation. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation leerlingen uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 3 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 6 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 6 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 8 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 20 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 22 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 25 apr, 12:20