Afbeelding
Foto: Rita Voortman-Broos

Column: Faceless

Algemeen

Ik heb, hoe zal ik het zeggen, een minpuntje. Of misschien zelfs wel een minpunt waar ik me nogal voor schaam, want het brengt mij vaak in nogal akelige situaties. Ik kan heel moeilijk gezichten onthouden. Hoe gênant is dat!

Jaren geleden kwam ik een van de leidsters van de kinderopvang tegen in de supermarkt, terwijl ik druk doende was mijn kroost bij elkaar te houden en tegelijkertijd de boodschappenkar te vullen. "Ha Rita!" Ik keek verwilderd op, met een vragende blik in mijn ogen. "Mama, dat is de juf van Koekeloere", hielp een van de dochters mij behulpzaam. Waarop ik heel ongemakkelijk stamelde, "Ja, sorry, je staat nu in de supermarkt, dat is een hele andere plek dan de kinderopvang. Ik herkende je even niet".

Nu ik dit opschrijf beginnen mijn wangen weer te gloeien. Erger kun je jezelf niet voor gek zetten, toch? Of die keer dat ik voor het zebrapad stopte, omdat er iemand overstak. Die iemand was mijn neefje, maar dat zag ik dan weer niet zo gauw. Ik heb nog veel meer van dit soort voorvallen, maar die houd ik maar voor mezelf.

Een paar weken geleden heb ik zelfs op internet gezocht of er meer mensen zijn die geen gezichten kunnen onthouden. Ik ben inderdaad niet de enige met dit defect. Er is zelfs een officiële naam voor. Prosopagnosie, oftewel gezichtsblindheid als je bovenstaand woord net als ik amper uit kunt spreken. Zo erg is het bij mij gelukkig niet, want er zijn heel veel mensen die ik wel herken.

Mocht ik je echter een keer tegenkomen op straat en je niet herkent hebben, dan duizendmaal mijn excuses, want ik doe het echt niet express. Sorry.

www.ritavoortmanphotography.com
https://www.facebook.com/ritavoortmanphotography/ https://www.instagram.com/ritavoortmanphotography/

Afbeelding
De Nationale Molendag 1 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 14 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 15 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 20 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 21 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 22 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00