Afbeelding

Nieuw boek over het landgoed de Eversberg

Algemeen

HELLENDOORN/WIERDEN - Na een lange voorbereidingstijd zal in september het omvangrijke boek van Jan Lohuis over havezate en landgoed de Eversberg verschijnen.

Opkomst en ondergang van landgoed de Eversberg behandelt in ruim 460 bladzijden alle aspecten van het kasteel en al haar bezittingen, die zich in alle omringende gemeenten bevonden. Het landgoed lag eerst in de gemeente Wierden, maar tegenwoordig ligt het in Nijverdal en behoort dus tot de gemeente Hellendoorn. Het boek is daardoor niet alleen interessant voor wie is geïnteresseerd in de geschiedenis van de gemeente Hellendoorn, maar zeker ook voor hen die meer willen weten over de historie van Wierden of Rijssen.

Boekpresentatie
De presentatie zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 11 september a.s. in de Wilgenweard. De prijs van het ruim geïllustreerde boekwerk bedraagt € 45,- en kan besteld worden via www.boaken.nl. Zij die al hebben ingeschreven hebben voor het boek, krijgen de komende tijd bericht.

ISBN 978-90-76272-40-5

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 12 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 20 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 22 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41