Afbeelding

Interconfessionele school in Opbroek

Algemeen

RIJSSEN - Als het aan Gemeentebelang (GB) ligt komt er een interconfessionele school in Opbroek.

Dat bleek maandagavond uit de discussie die de commissieleden voerden over het nieuwe huisvestingsplan voor de scholen voor de komende jaren.

GB-commissielid Ertugrul Türegün (foto) vond dat er te weinig aandacht was besteed aan de behoefte aan openbaar onderwijs in Rijssen. Hij zag als oplossing een interconfessionele basisschool in nieuwbouwwijk Opbroek, waar rooms-katholiek, protestants-christelijke maar ook neutraal onderwijs zou worden gegeven. Hij zei een gesprek te hebben gehad met de directeuren van de Stichting Varitas die zich binnenkort bij de gemeente zullen melden om de mogelijkheden te onderzoeken.

Onderwijswethouder Bert Tijhof (CU) zei dat de Stichting Varitas zich inderdaad al had gemeld bij de gemeente voor een gesprek.
Het nieuwe huisvestingsplan voorziet in nieuwbouw voor de Haarschool, Frisoschool en In den Climtuin in Rijssen en vernieuwbouw voor de Waerdenborch in Holten. De protestants-christelijke schoolvereniging wil op termijn de Willem Alexanderschool verplaatsen naar het Opbroek. Dat betekent overigens wel dat elders in Rijssen een school moet verdwijnen. Overkoepelend manager Frans Nawijn liet doorschemeren ook bereid te zijn mee te doen aan het interconfessioneel onderwijs. “Een nieuwe richting waarmee we wellicht ons voordeel kunnen doen.”

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 23 minuten geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 5 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 7 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 8 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 9 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 22 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 23 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41