Interconfessionele school in Opbroek

RIJSSEN - Als het aan Gemeentebelang (GB) ligt komt er een interconfessionele school in Opbroek.

Dat bleek maandagavond uit de discussie die de commissieleden voerden over het nieuwe huisvestingsplan voor de scholen voor de komende jaren.

GB-commissielid Ertugrul Türegün (foto) vond dat er te weinig aandacht was besteed aan de behoefte aan openbaar onderwijs in Rijssen. Hij zag als oplossing een interconfessionele basisschool in nieuwbouwwijk Opbroek, waar rooms-katholiek, protestants-christelijke maar ook neutraal onderwijs zou worden gegeven. Hij zei een gesprek te hebben gehad met de directeuren van de Stichting Varitas die zich binnenkort bij de gemeente zullen melden om de mogelijkheden te onderzoeken.

Onderwijswethouder Bert Tijhof (CU) zei dat de Stichting Varitas zich inderdaad al had gemeld bij de gemeente voor een gesprek.
Het nieuwe huisvestingsplan voorziet in nieuwbouw voor de Haarschool, Frisoschool en In den Climtuin in Rijssen en vernieuwbouw voor de Waerdenborch in Holten. De protestants-christelijke schoolvereniging wil op termijn de Willem Alexanderschool verplaatsen naar het Opbroek. Dat betekent overigens wel dat elders in Rijssen een school moet verdwijnen. Overkoepelend manager Frans Nawijn liet doorschemeren ook bereid te zijn mee te doen aan het interconfessioneel onderwijs. “Een nieuwe richting waarmee we wellicht ons voordeel kunnen doen.”

Meer berichten