Afbeelding

Digitale toegankelijkheid belangrijk voor gehandicapten

Algemeen

TWENTE - Als alles op slot gaat en iedereen op afstand moet blijven, wijken we uit naar de digitale wereld. Daar ontmoeten we elkaar alsnog, informeren we onszelf en zoeken we vermaak en inspiratie. We werken, winkelen, volgen lessen en cursussen. En nee, het is niet hetzelfde als vroeger, maar het houdt ons overeind. Online mee kunnen doen, is voor iedereen nu belangrijker dan ooit. De Week van de Toegankelijkheid staat dit jaar dan ook in het teken van digitale toegankelijkheid.

Ieder(in) is de landelijke belangenvereniging voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Voor het twintigste jaar op rij organiseren zij de Week van de Toegankelijkheid. Een week die ieder jaar vorm krijgt door vele landelijke en lokale initiatieven. Het doel van de week is landelijk en lokaal brede aandacht vragen voor toegankelijkheid in Nederland. Lokale organisaties organiseren samen met hun partners activiteiten om aandacht te vragen voor toegankelijkheid en alles wat dat oplevert. Landelijke partijen bundelen hun krachten om een sterk lokaal en landelijk geluid te laten horen.

Doe mee
Iedereen is vrij in het organiseren van een activiteit. Dit jaar focust de Week van de Toegankelijkheid op digitale toegankelijkheid, maar men kan een activiteit ook een ander thema geven. Wellicht zijn de lokale actiepunten bijvoorbeeld wel wat meer gericht op het fysieke. Waar het om gaat, is dat er aandacht komt voor een toegankelijke samenleving.

Lokale acties
Steeds meer lokale organisaties laten weten dat ze meedoen aan de week. Zij laten op creatieve manieren zien hoe toegankelijkheid voor iedereen de wereld een heel stuk leuker maakt. De Week van de Toegankelijkheid loopt van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 9 oktober. Via de website www.weekvandetoegankelijkheid.nl delen ze goede voorbeelden en laten ze zien wat er mogelijk is. Ook via Twitter: @toegankelijk en Facebook: @WeekvandeToegankelijkheid houdt de organisatie je op de hoogte van alle activiteiten en plannen. De Week van de Toegankelijkheid is een project van Ieder(in), landelijk netwerk voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Mail voor informatie: info@weekvandetoegankelijkheid.nl.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 12 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 16 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 19 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 19 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 21 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41