Prachtig jubileumboek Christelijk Lyceum Almelo

RIJSSEN-HOLTEN - Het Christelijk Lyceum Almelo (CLA), nu Het Noordik, bestaat 100 jaar.

Vele generaties leerlingen uit Rijssen en Holten bezetten de schoolbanken op de school die in de herinnering van de oudere generatie de HBS of het Lyceum heet.

Samenbindend
Dat de school een samenbindend karakter heeft, blijkt wel uit het feit dat er nog altijd een zeer actieve stichting “Vrienden van het CLA” is. Deze vriendenstichting heeft ook zorg gedragen voor het puntgave jubileumboek dat is uitgebracht.

Herkenning
Het forse blader- en leesboek met een harde omslag is een feest van herkenning. Veel foto’s. Bekende namen komen weer tot leven zoals de godsdienstdocenten de dominees Bos en Maas. Maar ook anderen als Visser, Wester, Kaptein, Van der Steege en de conrectoren Krijnders, Braakman en de rectoren Groen, Zweistra en Lub.

Interviews
Het boek kijkt terug op een eeuw CLA en Het Noordik. Wat was het voor school? Hoe werd de C van CLA en CSG ingevuld en ervaren? Was de school behoudend of vooruitstrevend? Hebben de leerlingen ook iets ‘voor het leven’ geleerd, naast Nederlands, wiskunde en nog een paar vakken? Waar zijn de leerlingen terechtgekomen? In interviews met (oud-)leerlingen en (oud-)leraren komt dat aan de orde.

Bestellen 
Het gebonden boek telt 255 pagina’s met kleurenfoto’s en kost 15 euro. Bestellen kan via de website www.cla-almelo.nl

Meer berichten