Voedselactie Dorcas anders vanwege coronamaatregelen
Vrijwilligers vorig jaar actief met voedselpakketten bij de Jumbo
Vrijwilligers vorig jaar actief met voedselpakketten bij de Jumbo

Voedselactie Dorcas anders vanwege coronamaatregelen

RIJSSEN - De 25ste voedselactie van Dorcas ging dit keer helaas niet door vanwege de coronamaatregelen. Dat geldt landelijk, dus ook voor de werkgroep van Dorcas in Rijssen.

Deze voedselactie bij de plaatselijke supermarkten wordt altijd gehouden op de vrijdag na dankdag (de eerste vrijdag in november). Nu werden afgelopen vrijdag bij de kassa van de winkels aan ouders een kleurplaat voor de kinderen meegeven met op de achterkant mogelijkheden om geld te doneren. “Hierbij was hulp van ons als medewerkers dit keer niet nodig, omdat men geen extra mensen in de winkel wil hebben. Dat is wel jammer maar helaas”, aldus één van de vrijwilligers.

Ingrijpend
Dit is ingrijpend voor Dorcas en vooral voor de mensen in onder andere de Oekraïne. Leven in de kou en niet weten of je morgen te eten hebt. De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. “Een voedselpakket helpt dan enorm, maar we geven dus ook zeker niet op. De producten worden nu niet hier maar door Dorcas in de desbetreffende landen zelf, zoals Oekraïne, ingekocht. Dat bespaart tevens op de vervoerskosten. Daarmee kan een ieder alsnog helpen de voedselpakketten te vullen. Voor 15 euro lukt het ons een voedzaam pakket samen te stellen, inclusief handzeep. Wij als vrijwilligers zouden het heel fijn vinden dat zoveel mogelijk mensen ons meehelpen deze pakketten te vullen. Dus hoe meer geld er gedoneerd wordt hoe beter. De Hervormde gemeente had afgelopen zondag Dorcas als collectedoel.

Geld voor voedselactie
Bij Dorcas (landelijk) bekijkt men of een dergelijke actie volgend jaar ook op dezelfde manier gehouden zal worden of toch weer het fysiek samenstellen van pakketten. Dat ligt er helemaal aan hoeveel geld er binnenkomt. De vrijwilligers geven aan dat het zelf samenstellen van pakketten wel veel meer tijd vergt, zeker wanneer het ook in het buitenland afgeleverd moet worden. Maar aan de andere kant geeft dit ook een stukje gezelligheid en sociale contacten in de betreffende winkels. “Mocht het zo zijn, dan helpen we graag weer mee.” Iedereen kan in zijn/haar eigen omgeving, familie en kennissenkring, de voedselactie onder de aandacht brengen om een gift voor de actie over te maken. Dit kan via NL04 RABO 0106 2500 00 ten name van Dorcas in Andijk onder vermelding van: Dorcas Voedselactie. De nood in de Oekraïne blijft groot.
Op de foto: vrijwilligers vorig jaar actief met voedselpakketten bij de Jumbo

Meer berichten