<p>Martin ter Denge zorgde voor de Twentse versie van Desolation Row van Bob Dylan.</p>

Martin ter Denge zorgde voor de Twentse versie van Desolation Row van Bob Dylan.

(Foto: Gerieke ter Denge-Pluimers)

Martin ter Denge zingt Twentse versie Dylans Desoloation Row

RIJSSEN-TWENTE - De Twentse versie van Bob Dylans Desolation Row is vertolkt door Martin ter Denge, columnist van deze krant.

Maar liefst 15 coupletten, geschreven door 15 Twentse auteurs, geïnspireerd door en op de muziek van Desolation Row (1965) van Bob Dylan. Het idee kwam van de dichter Gerrit Lansink uit Beckum. Hij wilde de Twentse versie zeker stellen door hem te plaatsen in het Jaarboek Twente 2021 dat nu in de winkel ligt. Het Jaarboek Twente en de Twentse Almanak worden sinds jaar en dag uitgegeven door Uitgeverij Twentse Media.

Twentse Taalbank
Martin ter Denge is bijna 14 minuten onvermoeibaar aan het werk om deze enorme songtekst met eigen gitaarbegeleiding te laten horen. Het nummer is - met tekst en dichters - te beluisteren op de website van de Twentse Taalbank http://www.twentsetaalbank.nl/media/teksten/20416.html

Dinant Rozendom
Voor de Rijssense bijdragen tekende Ter Denge zelf. In zijn coupletten voert hij oud-Wilhelmina-musicus Dinant Rozendom ten tonele. De andere twee Rijssense coupletten zijn van Arie Jansen en Gerrit Dannenberg. In hun werk figureren oud-burgemeester Gerrit Jan Smit en stadsdichter Jan Rozendom.

Toelichting
Aanvankelijk zou het gedicht met toelichting in het Jaarboek Twente komen, zodat anderen de diepere lagen ervan zouden kunnen begrijpen. Uit kostenoverweging is dit echter afgeketst. De redactie van Twents streektaalmagazine ‘n Bodbreef onderzoekt of de toelichting gepubliceerd kan worden in het nummer van december.

Meer berichten