Martin ter Denge zorgde voor de Twentse versie van Desolation Row van Bob Dylan.
Martin ter Denge zorgde voor de Twentse versie van Desolation Row van Bob Dylan. Foto: Gerieke ter Denge-Pluimers

Martin ter Denge zingt Twentse versie Dylans Desoloation Row

Algemeen

RIJSSEN-TWENTE - De Twentse versie van Bob Dylans Desolation Row is vertolkt door Martin ter Denge, columnist van deze krant.

Maar liefst 15 coupletten, geschreven door 15 Twentse auteurs, geïnspireerd door en op de muziek van Desolation Row (1965) van Bob Dylan. Het idee kwam van de dichter Gerrit Lansink uit Beckum. Hij wilde de Twentse versie zeker stellen door hem te plaatsen in het Jaarboek Twente 2021 dat nu in de winkel ligt. Het Jaarboek Twente en de Twentse Almanak worden sinds jaar en dag uitgegeven door Uitgeverij Twentse Media.

Twentse Taalbank
Martin ter Denge is bijna 14 minuten onvermoeibaar aan het werk om deze enorme songtekst met eigen gitaarbegeleiding te laten horen. Het nummer is - met tekst en dichters - te beluisteren op de website van de Twentse Taalbank http://www.twentsetaalbank.nl/media/teksten/20416.html

Dinant Rozendom
Voor de Rijssense bijdragen tekende Ter Denge zelf. In zijn coupletten voert hij oud-Wilhelmina-musicus Dinant Rozendom ten tonele. De andere twee Rijssense coupletten zijn van Arie Jansen en Gerrit Dannenberg. In hun werk figureren oud-burgemeester Gerrit Jan Smit en stadsdichter Jan Rozendom.

Toelichting
Aanvankelijk zou het gedicht met toelichting in het Jaarboek Twente komen, zodat anderen de diepere lagen ervan zouden kunnen begrijpen. Uit kostenoverweging is dit echter afgeketst. De redactie van Twents streektaalmagazine ‘n Bodbreef onderzoekt of de toelichting gepubliceerd kan worden in het nummer van december.

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 43 minuten geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 59 minuten geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 2 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 21 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 22 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 23 uur geleden