Uit de sleur in sleurhut De Hippe Geit
<p>Gast Daan Markvoort (links) en Rianne Stuut</p>

Gast Daan Markvoort (links) en Rianne Stuut

Uit de sleur in sleurhut De Hippe Geit

RIJSSEN - De jongerenwerkers Ruben Bolink, Arjan Slagman en stagiaire Rianne Stuut van de Protestants Christelijke Stichting De Fakkeldrager en de Protestantse Stichting Jeugdwerk Hervormde Gemeente Rijssen hebben ook in deze periode van coronaregels weer een aantal mooie activiteiten opgezet.

Online zijn er al uitdagende spellen geweest als: Draaf als Fotograaf waarbij de tieners allerlei hilarische opdrachten krijgen die ze moeten filmen of fotograferen en vervolgens insturen. Ook is een heuse inbraak in scène gezet bij de Fakkeldrager die de tieners vanuit huis moesten oplossen door de jongerenwerkers aan te sturen wat ze moesten onderzoeken.

Sleurhut
“Als klap op de vuurpijl hebben we een oldtimer caravan oftewel sleurhut gehuurd, die de naam ‘De Hippe Geit’ draagt. Deze caravan is afgelopen week in gebruik genomen door ons als jongerenwerkers en wordt ingezet om jongeren aan huis te bezoeken. In de caravan zijn beschermings- en ontsmettingsmiddelen aanwezig evenals kuchschermen. Naast deze middelen gaan natuurlijk de thermoskannen met koffie, thee, chocomelk en tevens frisdrank mee. Ook de PS-4 en de Switch is aanwezig als wij op pad gaan, samen met de Skip-Bo kaarten. Naast dit alles ligt er een gastenboekje in de caravan voor de bezoekers”, vertelt Slagman.

Contacten onderhouden
Het doel van de jongerenwerkers is niet om nieuwe jongeren op te zoeken, maar om het contact met de bezoekers van De Fakkeldrager en het Tienerhonk te onderhouden. Een gesprekje, een spelletje en even wat drinken. Slagman: “Kortom, even uit de sleur om in de sleurhut even te relaxen.”

Eerste gast
De eerste gast die op dinsdag 10 november plaats nam in de ‘Hippe Geit’ was wethouder Beens die jeugdzaken in zijn portefeuille heeft. “Geweldig idee, die ontmoetingscaravan. Ik hoop dat veel jongeren deze caravan van binnen zien,” schreef hij in het gastenboekje. In principe zullen de jongerenwerkers op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag op pad gaan om jongeren te bezoeken. Een enkel bezoek zal op een ander moment plaatsvinden, bijvoorbeeld bij een jongere die overdag werkt. De drie medewerkers zijn blij dat de jongeren zo enthousiast reageren en blijven natuurlijk wel hopen dat deze mooie oplossing niet al te lang nodig is en de deuren bij De Fakkeldrager weer gewoon open kunnen. “Maar voorlopig lijkt het erop dat we nog even te gaan hebben”, menen zij.

Meer berichten
 
Auto zoeker