Afbeelding

Team Derksen/Vincent slaat zich door seizoen

Algemeen

HOLTEN/LAREN - De 9- en 11-jarige neefjes jeugdzijspancrossers Winston Derksen en Ross Vincent uit Laren en Holten hadden zich het crossseizoen heel anders voorgesteld. Als kleine kereltjes waren ze het er al snel over eens, papa en grote broer deden aan zijspancross en dat wilden zij ook! Er werd een 85 cc Kawasaki zijspan gekocht en daarmee gingen ze fanatiek trainen.

Wat vonden ze het mooi en wat ging het goed. Zelfs zo goed dat de motor al snel te klein en het vermogen te laag was. Ze wilden groter en echte wedstrijden gaan rijden. Het team kreeg eind 2019 de beschikking over een 450 cc VMC beta combinatie, waarmee de verwachtingen voor het seizoen 2020 hoog gespannen waren. Het duo strijdt mee bij de wedstrijden van de Kidsandsidecars, dit is de opstapklasse tot 16 jaar voor zijspancrossers, en de KNMV Youngsters om het open Nederlands kampioenschap jeugdzijspancross.


Sluiting crossbanen
Tot het moment dat de corona om zich heen sloeg, de crossbanen gesloten werden en er geen wedstrijden meer gereden konden worden. Winston en Ross hebben zich in deze tijd veel op de BMX crossfiets en mountainbike vermaakt, tot het moment dat de de crossbanen weer mondjesmaat opengingen en er weer wat getraind kon worden. Omdat de wedstrijden nog niet verreden mochten worden zijn ze in de zomervakantie in Duitsland op de harde crossbanen gaan trainen. Een geheel andere manier van rijden waar het duo zich verrassend snel op aanpaste! In september konden Winston en Ross weer wat wedstrijden rijden en in het totaalklassement werden ze tweede bij de Kidsandsidecars. Bij de KNMV Youngsters gingen ze ook met de tweede plaats de boeken in.

Sponsoren
Ondanks dat het team financieel door ouders, familie, vrienden en een aantal sponsoren wordt ondersteund, zijn Winston en Ross nog op zoek naar extra sponsoren die kunnen bijdragen. Zo kunnen de jongens volgend crossseizoen weer voor podiumplaatsen strijden tijdens de Nederlandse kampioenschappen zijspancross. Winston en Ross zijn te volgen via Facebook: Team Derksen/Vincent#85

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 4 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 22 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren
Afbeelding
Super die Super Super gisteren