SGP-fractievoorzitter André Scheppink is blij met het steunplan voor de coronagevolgen.
SGP-fractievoorzitter André Scheppink is blij met het steunplan voor de coronagevolgen. Foto: Jan Joost

Zuinig zijn op saamhorigheidsgevoel!

Algemeen

RIJSSEN - De samenhang in onze gemeente staat door de coronapandemie onder druk. “Dat is een hele grote zorg,” zegt SGP-fractievoorzitter André Scheppink (foto). “In moeilijke tijden gaat het niet goed met die sociale cohesie. Vooral in coronatijd dreigen mensen het contact met elkaar te verliezen.”

Scheppink: “Daarom is het ook zo’n goed plan van het College van B en W om ruim een half miljoen euro vrij te maken om die gevolgen tegen te gaan en het welzijn van de inwoners van Rijssen-Holten te bevorderen. Er zijn in onze gemeente ondernemers die ongemeen hard zijn getroffen. Het rijk maakt daarvoor middelen vrij. Maar ook de gemeente heeft al snel een reserve gevormd en een plan bedacht om daadwerkelijk iets te doen, zoals dat indertijd ook gebeurde met het economisch deltaplan.”

Samenbinden
“Wat nu voorgesteld wordt gebeurt in samenwerking met medische instellingen, kerken en verenigingen. De bedoeling is om duurzame programma’s te ontwikkelen die de samenhang en samenbinding vasthouden en bevorderen.” De gemeenteraad ging afgelopen week akkoord met de plannen van B en W. “Het mooie is dat we erop toe kunnen zien dat zo veel mogelijk geld terechtkomt op plaatsen in de samenleving waar het juist hard nodig is. Daarom moet er zo weinig mogelijk geld verloren gaan aan overhead,” zegt Scheppink.

Inhoudelijk
Scheppink prijst de daadkracht van Rijssen-Holten. “Helpen zodra het nodig is, dat spreekt me aan. En dat gebeurt nu met dat hulpplan. Dáár voer je dan in de gemeenteraad een frisse discussie over.” Scheppink hekelt de opstelling van D66-fractievoorzitter Herman Klein Velderman. “Hij wilde tijdens de raadsvergadering eigenlijk niet ingaan op het hulpplan, maar wilde de aantallen kerkbezoekers in Rijssen aan de kaak stellen. Terecht dat burgemeester Hofland ingreep. Dat soort vragen horen in het vragenuur. De burgemeester is zeer begaan met situatie waarin de kerken zijn terechtgekomen. En ja...wat kun je dan nog meer doen, het blijft ten diepste een verantwoordelijkheid van de kerken zelf.”

Beloning
Scheppink stelt vast dat Rijssen-Holten gelukkig veel veerkracht heeft. “Zelfs dit jaar zijn grote klussen opgepakt. Rijssen kreeg een nieuw centrum, verschillende scholen kregen nieuwbouw, het nieuwe zwembad komt eraan. Wel moeten we volgend jaar echt veel meer huizen gaan bouwen. En goed gedrag moet beloond worden. De Muziekschool moest 60.000 euro bezuinigen. Ze zitten al op 50.000. In dat geval zou ik zie laatste 10.000 euro willen schenken als beloning voor goed gedrag.

De finale-avond vindt plaats op vrijdag 21 juni.
Rijssen maakt zich op voor het Bedrijfsvoetbaltoernooi 9 uur geleden
Afbeelding
Ganzenmarkt, Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt in Enter 14 uur geleden
Afbeelding
Futsallers Excelsior'31 sluiten seizoen af met remise 16 uur geleden
Het dak is dicht en dus kan er in het smalspoormuseum doorgewerkt worden.
Bouw van museum vordert gestaag 4 mei, 17:25
Afbeelding
Declan Trezise is de winnaar van de ronde van Overijssel 2024 4 mei, 17:05
SeniorWeb Ambassadeurs 2016
Workshop over het maken van een online reisdagboek 4 mei, 12:35
Het gaat om vier grote windturbines met een tiphoogte van 280 meter.
Inloopbijeenkomst over komst vier windturbines 4 mei, 09:39
Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 3 mei, 17:29