Afbeelding

Ganzenmarkt, Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt in Enter

Uitgaan

ENTER - Gelijktijdig met de Ganzenmarkt houdt de Hervormde Gemeente Enter op zaterdag 25 mei een Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt. De opbrengst komt ten goede aan het werk binnen de gemeenschap, de opbrengst van de kinderrommelmarkt is voor de kinderen zelf. Er zal weer van alles te doen en te beleven zijn.

Zo zal er de hele dag door een Rad van Avontuur draaien waarbij tal van prijzen te winnen zijn, aangeboden door de gemeenteleden en de Enterse ondernemers. Verder is er een verkoop van zelfgebakken cakes, taarten en andere lekkernijen, van tuin- en moestuinplantjes en bloemstukjes, is er een rommel- en boekenmarkt en zijn er diverse zelfgemaakte originele creaties te koop waaronder (poppen)speelgoed, babykleertjes en ansichtkaarten.

Daarnaast kan een kopje koffie of thee met een zelfgebakken lekkernij worden genuttigd op het terras. De jongeren van deze gemeente zetten zich in bij de Carwash. Jongere kinderen kunnen zich laten schminken of zich vermaken met tal van leuke activiteiten.

Dit jaar zal er tevens een kinderrommelmarkt worden gehouden in de tuin van De Bron. Er zijn in totaal 40 plekken beschikbaar, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Reserveer snel door een mailtje te sturen naar kerkpleinmarkt@hervormdenter.nl Let op! Géén reservering is dus géén plekje! De kraamhouders kunnen vanaf 8.00 uur op het terrein om de kramen in te richten.


De ganzen zijn dit jaar weer aanwezig op de Ganzenmarkt. 

Ganzenmarkt 

Ook op de ganzenmarkt is er dit jaar weer van alles te beleven. Het drijven van ganzen door schoolkinderen kan nog niet, maar de ganzen zijn er wel weer. Er zullen verschillende optredens zijn van de klompendansers, Leesanghers, een kinderdansgroep en de harmonicaspelers.

Centraal op de Ganzenmarkt staan ambachtslieden, die hun kunnen laten zien: spinnen, knipmutsen maken, klompen maken, manden vlechten, ouderwets houtdraaien, boomstamkantrechten en sieraden maken. Bovendien zijn er nog meerdere standhouders met hun producten. Voor de kinderen is er een springkussen, een lucht dartspel en niet te vergeten de kleindieren.

Alles zal rondom de oudheidkamer Buisjan gecentreerd zijn, waarbij bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie met krentenwegge of een pannenkoek. Alle drie markten zijn op 25 mei te bezoeken van 10.00 tot 15.00 uur.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 3 uur geleden
Afbeelding
Kids Challenge op het BikePark 22 uur geleden
Stichting Parkgebouw Rijssen krijgt 7.712 euro subsidie uit het Cultuurbudget.
Subsidie uit Cultuurbudget voor vijf organisaties 18 mei, 09:47
Afbeelding
Teams De Waerdenborch houden benefietavond 17 mei, 18:36
Verliepen de Oranjedagen overdag zeer goed. 's Avonds maakten sommige jongeren er een potje van door overmatig alcohol- en drugsgebruik.
Buitensporig alcohol- en drugsgebruik 17 mei, 11:35
Kom van alles te weten over uilen en muizen.
Kom uilenballen uitpluizen in het Natuurmuseum 17 mei, 08:40
Welk koppel waar mag vissen wordt voor de wedstrijd door loting bepaald.
Ons Vermaak houdt koppelwedstrijd 16 mei, 18:18
De bibliotheek heeft ook veel boeken met extra grote letters.
De Bibliotheek is er voor iedereen en zeker ook voor ouderen 16 mei, 12:12