Afbeelding

Ganzenmarkt, Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt in Enter

Uitgaan

ENTER - Gelijktijdig met de Ganzenmarkt houdt de Hervormde Gemeente Enter op zaterdag 25 mei een Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt. De opbrengst komt ten goede aan het werk binnen de gemeenschap, de opbrengst van de kinderrommelmarkt is voor de kinderen zelf. Er zal weer van alles te doen en te beleven zijn.

Zo zal er de hele dag door een Rad van Avontuur draaien waarbij tal van prijzen te winnen zijn, aangeboden door de gemeenteleden en de Enterse ondernemers. Verder is er een verkoop van zelfgebakken cakes, taarten en andere lekkernijen, van tuin- en moestuinplantjes en bloemstukjes, is er een rommel- en boekenmarkt en zijn er diverse zelfgemaakte originele creaties te koop waaronder (poppen)speelgoed, babykleertjes en ansichtkaarten.

Daarnaast kan een kopje koffie of thee met een zelfgebakken lekkernij worden genuttigd op het terras. De jongeren van deze gemeente zetten zich in bij de Carwash. Jongere kinderen kunnen zich laten schminken of zich vermaken met tal van leuke activiteiten.

Dit jaar zal er tevens een kinderrommelmarkt worden gehouden in de tuin van De Bron. Er zijn in totaal 40 plekken beschikbaar, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Reserveer snel door een mailtje te sturen naar kerkpleinmarkt@hervormdenter.nl Let op! Géén reservering is dus géén plekje! De kraamhouders kunnen vanaf 8.00 uur op het terrein om de kramen in te richten.


De ganzen zijn dit jaar weer aanwezig op de Ganzenmarkt. 

Ganzenmarkt 

Ook op de ganzenmarkt is er dit jaar weer van alles te beleven. Het drijven van ganzen door schoolkinderen kan nog niet, maar de ganzen zijn er wel weer. Er zullen verschillende optredens zijn van de klompendansers, Leesanghers, een kinderdansgroep en de harmonicaspelers.

Centraal op de Ganzenmarkt staan ambachtslieden, die hun kunnen laten zien: spinnen, knipmutsen maken, klompen maken, manden vlechten, ouderwets houtdraaien, boomstamkantrechten en sieraden maken. Bovendien zijn er nog meerdere standhouders met hun producten. Voor de kinderen is er een springkussen, een lucht dartspel en niet te vergeten de kleindieren.

Alles zal rondom de oudheidkamer Buisjan gecentreerd zijn, waarbij bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie met krentenwegge of een pannenkoek. Alle drie markten zijn op 25 mei te bezoeken van 10.00 tot 15.00 uur.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42