Echtpaar Maassen van den Brink 60 jaar getrouwd

Echtpaar Maassen van den Brink 60 jaar getrouwd

RIJSSEN - Op maandag 28 december mochten Albert Maassen van den Brink (88) en Aaltje Maassen van den Brink-ter Harmsel (87) vieren dat zij 60 jaar getrouwd waren.

Maar door de coronamaatregelen viel er met kinderen, klein- en achterkleinkinderen niets te vieren en moest het geheel beperkt blijven. Burgemeester Arco Hofland bracht hen in dit geval telefonische de felicitaties over.

Geboren en getogen
Beiden zijn geboren en getogen in Rijssen en ook trouwden zij in hun stad Rijssen. Zij kregen drie kinderen, zes kleinkinderen, negen achterkleinkinderen en de tiende is op komst. De kinderen wonen allemaal in Rijssen. Van de klein- en achterkleinkinderen wonen de meesten in Rijssen of regio, één in Harderwijk en één in Engeland. “Wij wonen nu in een seniorenwoning op de Wellehof. Met name mijn vrouw heeft veel hulp nodig. Ik probeer zelf ook wat ik kan doen om haar te helpen. Ze zit merendeels in een rolstoel en dan maken we nog kleine wandelingetjes. Het is fijn dat de kinderen in de buurt wonen maar we gaan nu wel heel voorzichtig om met bezoekjes gezien onze leeftijd en om gezondheidsredenen”, vertelt Albert.

Genieten
Hij werkte tot zijn 54ste jaar als elektromonteur en werd daarna afgekeurd. "Dat heeft wel als voordeel gehad dat ik veel van de kinderen en ook de kleinkinderen kon genieten. En daarna zelfs achterkleinkinderen. Ik hielp met kleinere klusjes en deed voor de kerk wat vrijwilligerswerk.” Aaltje was bedreven in het huishouden en de zorg voor de kinderen. Als hobby breide zij heel veel maar dat is nu niet meer mogelijk. Ook deed zij vrijwilligerswerk op kerkelijk gebied. Albert voetbalde bij Excelsior en verrichtte daar tevens allerlei hand- en spandiensten. "Ja voetballen was mijn hobby en alle bezigheden en contacten die je er dan natuurlijk omheen had, dat was wel mooi.” Verder genoten ze destijds als gezin van leuke vakanties, met name in het buitenland. Ze zijn blij en dankbaar dat ze elkaar nog hebben.

Meer berichten
 
Auto zoeker