Afbeelding

Alpha Cursus Holten

Algemeen

HOLTEN - De feestdagen zijn achter de rug en we beginnen samen aan een nieuw jaar, 2021. Aan het begin van het nieuwe jaar heeft men vaak vele goede voornemens. Misschien loop je al wat langer met het idee om eens te praten over de dingen die jou persoonlijk bezig houden. Dit zou één van die goede voornemens kunnen zijn waar je nu mee kunt beginnen. Alpha geeft hiervoor de ruimte en maakt graag tijd voor jou!

Dus, als je zin hebt in een goed gesprek, dan is dit je kans. Op dinsdag 26 januari 2021 wordt gestart met een nieuwe Alpha cursus in kleine gespreksgroepen. Alpha is gebaseerd op het christelijke geloof en Alpha is samen op zoek gaan naar antwoorden op vragen die jou bezighouden. Samen kijken naar de zin van het leven. Voor mensen die graag mee willen doen, maar liever niet fysiek aanwezig zijn, is er ook de mogelijkheid om online mee te doen. Je kunt elkaar ontmoeten, vragen stellen en ontdekken of Alpha wat voor jou is. In interactieve bijeenkomsten ‘live’ en online, bespreek je samen met andere deelnemers allerlei interessante thema’s. Thema’s die voorbij zullen komen zijn onder andere: is er meer in het leven? Wie is Jezus? Waarom zou je bidden?

Laagdrempelig
Bij Alpha is er alle ruimte voor ontmoeten, vragen en ontdekken. Misschien weet je helemaal niets van het christelijk geloof, dan is Alpha juist iets voor jou! Misschien zit je al jaren in de kerkbanken - voor de coronacrisis - ook dan is Alpha iets voor jou! Je ontdekt iets nieuws en leert nieuwe mensen kennen …. en het is nog gratis ook! Wat je alleen nodig hebt, is de moed om te komen. Heb je een e-mailadres en een internetverbinding dan is online meedoen ook mogelijk. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur met thee of koffie en daarna volgt een filmpje of een presentatie. En daarna is er alle ruimte voor verder gesprek.

Planning
De cursus duurt tien weken en is iedere dinsdagavond. Daarnaast is er ook nog één keer een verdiepingssessie op een zaterdag. Alpha geeft je de kans om samen met anderen te zoeken naar zingeving op een leuke en laagdrempelige manier. Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op www.alphacursus.nl. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar marcvanderduin@ziggo.nl (bij voorkeur voor 19 januari). Deze Alpha cursus is een initiatief van alle geloofsgemeenschappen in Holten.

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 1 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 4 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 4 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 6 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 20 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje gisteren
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 25 apr, 12:20