Jacobus Fruytier Challenges
Foto: Shutterstock

Jacobus Fruytier Challenges

RIJSSEN - Om in de lockdown-periode ook iets leuks te doen naast alle verplichte lessen heeft de Jacobus Fruytier scholengemeenschap voor de leerlingen en docenten in januari drie challenges georganiseerd.

De leerlingen en docenten werden uitgedaagd om hun sportieve, culinaire of creatieve kant te laten zien. Vooraf werd per onderdeel een instructie gegevens waaraan moest worden voldaan. Vele leerlingen gingen de uitdaging aan. Sommigen met zijn tweeën, anderen alleen. Allen hebben zij hun best gedaan en er zijn schitterende uitwerkingen binnengekomen. Het was voor de jury nog lastig om een keuze te maken uit al deze inzendingen.

Sportief
Bij de sportieve variant was het de bedoeling om in de app van Strava een dierfiguur te fietsen of te lopen. Hiervan moest een filmpje worden gemaakt waarin de deelnemer liet zien welke route was gefietst of gelopen en welk dier was gevormd. De originaliteit, het aantal gefietste of gelopen kilometers en de snelheid waren bepalend om te winnen. Bij deze challenge ging de eerste prijs naar Niek Beltman, de tweede prijs naar Marlies van Heek en de derde prijs was voor Ruben Bakker.

Culinair
Koos je voor culinair dan moest je met creatieve en originele ideeën aan de slag in de keuken. Het resultaat hiervan moest bij iemand worden gebracht die het in deze tijd extra moeilijk heeft en van dit alles moest een vlog worden ingeleverd. De eerste prijs was voor Frederieke Voortman, de tweede prijs was voor Anne Morsink en Manon ten Hove. De derde prijs ging naar Janneke van Dijk, Hannah van de Maat en Anieke Dekker.

Creatief
Bij de creatieve challenge moest het thema “mijn woonplaats” worden verwerkt. Er kon gekozen worden voor het maken van een lied of een zelfgemaakt gedicht. Iemand met muzikale talenten kon zich uitleven op een toepasselijk muziekstuk, maar ook artistieke kanten kon men laten zien. Van dit alles moest in een videofragment een presentatie van de uitwerking worden opgenomen. Débora Luimes ging er met de eerste prijs vandoor. De tweede prijs werd gewonnen door Femke Knol en de derde prijs was voor Anne-Ruth Moens.

Al met al een gezellige, leuke en samenbindende activiteit in een periode waarin iedereen het best een beetje moeilijk heeft!

Meer berichten