Afbeelding

Huiseigenaren zetten vaker de zaag in de regenpijp: u ook?

Algemeen

Klimaatverandering krijgt een steeds grotere impact op ons dagelijks leven. Experts verwachten dat dit de komende jaren nog verder toe zal nemen. Zo is het belangrijk om nu al na te denken hoe we in kunnen springen op weersextremen. Zowel te veel als te weinig water kan problemen opleveren voor huis en tuin. Eén oplossing die steeds meer mensen kiezen is: doorzagen van je regenpijp.

Het klinkt niet als heel voor de hand liggend, maar toch komt het steeds vaker voor. Er zijn namelijk nog relatief veel woningen in Nederland die direct met hun regenpijp aangesloten zijn op het vuilwaterriool. Dit levert uitdagingen op; op piekmomenten stroomt er dan namelijk zó veel regen in het vuilwaterriool dat deze het moeilijk aan kan. Met wateroverlast als gevolg. In diverse Twentse gemeenten investeert men daarom al in de aanleg van aparte regenwaterriolering om dit af te voeren. Een oplossing die ook toepasbaar is zónder apart regenwaterriool is het bewust afkoppelen van de regenpijp. Er zijn verschillende opties; wie al een mooie groene tuin heeft kan ervoor kiezen om het water gewoon de tuin in te laten lopen en zo de grond in te laten trekken.

Neem een regenton
Een andere oplossing is het plaatsen van een regenton. Immers, de afgelopen jaren waren zomers lang én droog. Een regenton zorgt ervoor dat we een watervoorraad hebben om mee te sproeien, waardoor we minder drinkwater hoeven te gebruiken.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 55 minuten geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 5 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 8 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 8 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 10 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 22 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41