Foto: Zoë Weitering

Prachtige foto’s met thema ‘Winter’

RIJSSEN - Op zaterdagmorgen 10 april werden in de Hobbyboerderieje aan de Albertsdijk in Rijssen de prijswinnaars van de fotowedstrijd van IVN Rijssen – Enter bekendgemaakt. Deze wedstrijd had als thema ‘Winter’.

Er waren twee categorieën, namelijk kinderen tot en met 12 jaar en iedereen van 13 jaar en ouder. Tot 1 april konden deelnemers foto’s insturen. De inzendingen van kinderen viel wat tegen maar bij de volwassenen werden heel wat foto’s ingezonden. Het was vervolgens de taak van de jury, bestaande uit enkele bestuursleden, om uit al die mooie foto’s de winnende te selecteren. Uiteindelijk is het toch gelukt om de prijswinnaars, de eerste en de tweede plek in beide leeftijdscategorieën, te kiezen.

Prijzen kinderen
De eerste prijs bij de kinderen ging naar Aron van Wingerden met de foto ‘IJs’. “Ik had de foto gemaakt toen ik langs een sloot liep en daar een mooie dubbele ijslaag zag.” Hij won een 20-DVD box met prachtige natuurfilms van de bekende TV-persoonlijkheid David Attenborough. De tweede prijs ging naar Zoë Weitering. Zij had een mooie foto ingestuurd van haarzelf, zittend op een pony in de sneeuw, met een prachtige zon op de achtergrond. Zij won een cadeaubon ter waarde van € 25,00.

Prijzen volwassenen
Bij de volwassenen was de eerste prijs voor Jan Lohuis met een mooie winterse foto van het natuurgebied de Borkeld. “Als je naar de foto kijkt, krijg je het al koud. Mooi gemaakt in de vroege ochtenduren”, meent bestuurslid IVN Wim Baan. Ook Lohuis ontving de DVD-box van David Attenborough. Een cadeaubon ter waarde van € 25,00 ging naar Joop Bökkerink. “Deze foto heb ik ’s ochtends vroeg gemaakt bij een steigertje aan de Regge. Er was een mooie damp boven het water, opkomend zonnetje en witte sneeuw”, vertelt Bökkerink over zijn foto.

Volgende wedstrijd
Alle prijswinnaars waren bijzonder in hun nopjes met de prijzen en zijn zeker van plan om in het najaar weer mee te doen aan de volgende wedstrijd. “Het is de bedoeling om in het najaar weer een wedstrijd te organiseren met als thema ‘Herfst’. Uiteraard hopen we dan dat er veel meer inzendingen van kinderen komen”, aldus Baan.

Meer berichten
 
Auto zoeker