Afbeelding
Foto: Shutterstock

Kerken kijken vooruit naar alternatieven voor Pinksteren

Algemeen

RIJSSEN - De huidige situatie rondom de coronacrisis geeft voor kerken nog weinig hoop op een terugkeer naar het ‘oude normaal’. Er zijn wel positieve ontwikkelingen, maar we zijn nog ver verwijderd van het normale kerkelijke leven.

Sinds afgelopen week is er wel één belangrijke verandering van kracht geworden: sinds 28 april mogen er namelijk weer honderd mensen bij een uitvaart aanwezig zijn, wat eerder nog vijftig was. Wel moet de kerk of kapel voldoende ruimte hebben om het aantal beoogde bezoekers veilig afstand te kunnen laten houden. Verder blijft het uitgangspunt voor veel kerken nog wel om ook de komende tijd zo veel mogelijk online vieringen te houden. Dit is immers voor de kwetsbare parochianen de meest veilige insteek om toch betrokken te blijven bij de kerkelijke activiteiten.

Pinksteren
De belangrijke volgende stip op de kalender is Pinksteren op zondag 23 mei. De Rooms-Katholieke Kerk voorziet geen grote versoepelingen van de coronamaatregelen, waardoor het bestaande kerkelijk protocol van kracht blijft. Ook wanneer verruiming van de hoeveelheid kerkgangers op papier mag, zal de capaciteit ontoereikend zijn om iedereen die dit wil een dienst bij te laten wonen. De Nederlandse bisschoppen kwamen zo met het idee van de website www.vierpinksteren.nl, om zo toch een stukje belevenis te bieden. Hier kan men kijken welke lokale vieringen uitgezonden worden of kijken naar de stream van KRO-NCRV.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 11 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 12 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 17 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 18 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 19 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54