Foto: Shutterstock

Kerken kijken vooruit naar alternatieven voor Pinksteren

RIJSSEN - De huidige situatie rondom de coronacrisis geeft voor kerken nog weinig hoop op een terugkeer naar het ‘oude normaal’. Er zijn wel positieve ontwikkelingen, maar we zijn nog ver verwijderd van het normale kerkelijke leven.

Sinds afgelopen week is er wel één belangrijke verandering van kracht geworden: sinds 28 april mogen er namelijk weer honderd mensen bij een uitvaart aanwezig zijn, wat eerder nog vijftig was. Wel moet de kerk of kapel voldoende ruimte hebben om het aantal beoogde bezoekers veilig afstand te kunnen laten houden. Verder blijft het uitgangspunt voor veel kerken nog wel om ook de komende tijd zo veel mogelijk online vieringen te houden. Dit is immers voor de kwetsbare parochianen de meest veilige insteek om toch betrokken te blijven bij de kerkelijke activiteiten.

Pinksteren
De belangrijke volgende stip op de kalender is Pinksteren op zondag 23 mei. De Rooms-Katholieke Kerk voorziet geen grote versoepelingen van de coronamaatregelen, waardoor het bestaande kerkelijk protocol van kracht blijft. Ook wanneer verruiming van de hoeveelheid kerkgangers op papier mag, zal de capaciteit ontoereikend zijn om iedereen die dit wil een dienst bij te laten wonen. De Nederlandse bisschoppen kwamen zo met het idee van de website www.vierpinksteren.nl, om zo toch een stukje belevenis te bieden. Hier kan men kijken welke lokale vieringen uitgezonden worden of kijken naar de stream van KRO-NCRV.

Meer berichten
 
Auto zoeker