CDA haalt ideeën op met QR-code posters

RIJSSEN - Heeft u de posters met de QR code afgelopen week gezien op de reclamezuilen in onze gemeente en op de socials? Onder de titel ‘Kieken wat ‘t wordt’ verzamelt het CDA meningen van inwoners voor het opstellen van haar verkiezingsprogramma.

Op 16 maart 2022 vinden weer de verkiezingen plaats voor de gemeenteraad van Rijssen-Holten. Iedere partij stelt daarvoor een verkiezingsprogramma op met de plannen voor de komende 4 jaar. Traditioneel vinden vele gesprekken plaats met inwoners, ondernemers, buurtverenigingen, maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers van belangengroepen. Het CDA wilde het dit jaar wat anders doen. Rindert Ekhart, voorzitter van de programmacommissie: “Met de QR codes proberen we een nieuwe groep aan te boren, die normaal misschien minder goed gehoord wordt. Het is een innovatieve manier om andere geluiden op te vangen. Dat er niet pontificaal “CDA” op de poster stond, was een knipoog naar de BBTY campagne van de burgemeester van enkele jaren geleden. Toen verscheen op vele plekken het silhouet van Arco Hofland met een oproep aan jongeren om hun mening te geven over de gemeente.”

Praat mee
Inmiddels zijn er flink wat reacties binnen. Inwoners van Rijssen-Holten kunnen nog steeds via de QR code het CDA Rijssen-Holten voorzien van ideeën. Het CDA vraagt hoe tevreden u bent over het wonen in onze gemeente, waar u trots op bent en waar u over 10 jaar trots op wilt zijn. Ekhart: “Met die laatste vraag willen we weten wat er nog verbeterd kan worden in onze gemeente. Waar moet het heen? Dat kunnen grote vergezichten zijn, maar ook hele praktische zaken.”

Bijeenkomst
Naast het ophalen van meningen via de QR code vindt op woensdag 2 juni vanaf 20.00 uur een online bijeenkomst plaats waar u mee kunt praten. Daarvoor hebben CDA-leden 7 thema’s voorbereid en per thema betrokkenen uitgenodigd. Wilt u meedenken over één van deze onderwerpen? Meldt u dan aan via verkiezingsprogramma2022@gmail.com

Meer berichten
 
Auto zoeker