RIJSSEN - De nieuwe bijenstal van de 100-jarige imkersclub is geheel in stijl bij het kasteel gebouwd.
RIJSSEN - De nieuwe bijenstal van de 100-jarige imkersclub is geheel in stijl bij het kasteel gebouwd. Foto: Eline ten Hove

Wachten! De Rijssense imkers kunnen erover meepraten

Algemeen

RIJSSEN - Als bestuur van de imkersvereniging zaten wij te brainstormen over een nieuwe bijenstal bij het kasteel. Dat was in het jaar 2017, ons kroonjaar, wij bestonden als vereniging namelijk 100 jaar. 

Het grootste probleem waren de financiën. Met 16 leden op de lijst was het geen vetpot. Er zat wel wat geld in de kas, maar lang niet genoeg om een mooie bijenstal te bouwen. Gelukkig was daar de clubkasactie van de Rabobank en daar kregen we een mooi bedrag van om mee te beginnen. Toen kwam de vraag wat er allemaal mogelijk was bij ons mooie kasteel. De gebroeders Mekenkamp: Jan en Johan, zijn ervaren timmermannen en zij boden aan om de oude werkplaats van Johan te gebruiken, maar dan moesten wij wel hout hebben en het liefst eikenhout. 

Jan Flim wist nog wel ergens mooi eikenhout te liggen en dat heeft hij voor ons geregeld, wij moesten het alleen wel even ophalen uit Duitsland, want het lag ergens bij Freiburg. Na een maand of 3 kon Pultrum een retourvracht regelen en kwam het hout deze kant op. Helaas was het te nat om te zagen en moest het nog een jaar drogen. Ondertussen eerst maar een tekening gemaakt en deze aan alle prominente figuren laten zien ter goedkeuring. Inmiddels, eind 2019, konden Johan en Jan er mee aan de slag. Maar toen alles net lekker liep, kwam corona voorbij en lag alles weer plat. 

Gelukkig konden wij half 2020 de bijenstal opzetten, maar helaas was het geld ook zo ongeveer op en konden wij geen sedumdak meer betalen en dat was toch wel een wens. Gelukkig heeft Rijssen een stichting die ons daar mee voort kon helpen en zo is ook dat alsnog goed gekomen. De vrijwilligers van de verenging hebben de laatste hand aan onder andere het straatwerk gelegd. Als laatste heeft Jelle het schilderwerk gedaan en dan wel zo mooi, dat het lijkt alsof hij het met de punt van zijn snor heeft afgewerkt. 

Als bestuur zijn wij blij met het resultaat, het was het wachten zeker waard!

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 7 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 13 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 14 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 15 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54