Project Wereldmeiden in Rijssen-Holten leren meiden door samen te sportenelkaars achtergronden kennen en breiden ze hun sociale netwerk uit.
Project Wereldmeiden in Rijssen-Holten leren meiden door samen te sportenelkaars achtergronden kennen en breiden ze hun sociale netwerk uit. Foto: Shutterstock

Wereldmeiden gezocht

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - In september start het project Wereldmeiden voor meiden uit Rijssen-Holten. In dit project begeleiden sport- en migrantenmeiden leeftijdsgenoten met een vluchtelingenstatus naar sport en beweegactiviteiten. Het doel is dat meiden door samen te sporten elkaars achtergronden leren kennen en hun sociale netwerk uitbreiden.

Ben jij sportief en wil jij bijdragen aan een sterke en betrokken samenleving? Wil jij vluchtelingen helpen integreren via sport en bewegen? Wil jij wel eens een andere tak van sport proberen, ben je goed in organiseren? Of heb jij het proces van integratie in Nederland doorlopen en wil je jouw ervaring inzetten om andere meiden daarbij te helpen? Dan is Wereldmeiden een mooie kans om je talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en iets te doen voor een ander.

Ben je net in Nederland komen wonen en wil je graag in je vrije tijd meer sporten en bewegen, maar je weet niet waar, hoe en met wie? Of je weet niet welke sportactiviteiten je leuk vindt om te doen? Dan is Wereldmeiden een mooie kans om samen met andere meiden allerlei sportactiviteiten uit te proberen. Daarna mag je je favoriete sportactiviteit kiezen en samen nog een poosje blijven doen. Wereldmeiden biedt je een mooie gelegenheid om te leren hoe de Nederlandse sportwereld georganiseerd is.

Het project
Het project Wereldmeiden duurt 25 tot 30 weken en bestaat uit diverse activiteiten. Zo is er het Warming-up festival, waarbij alle meiden kennis maken met elkaar, workshops worden gevolgd en vervolgafspraken worden gemaakt.
In een sportcarrousel maken de groepen meiden gedurende tien weken kennis met een andere sport of beweegactiviteit. De carrousel wordt georganiseerd door ViaVie Welzijn en vindt plaats bij sport- en beweegaanbieders in Rijssen-Holten.
In de vakantieperiode(s) organiseren de meiden met elkaar een aantal beweegactiviteiten. Bijvoorbeeld samen een wandeling maken, een bootcamp in het park of een fietstocht.
Na de carrousel kiezen de deelnemers een sport uit, die ze nog 12-15 weken mogen blijven beoefenen. De sportmeiden en rolmodellen doen mee en begeleiden het proces van sportdeelname bij de sportaanbieders.
Het project wordt afgesloten met het Cooling-down festival.

Meedoen kan nog! Dus geef je op! Informatie en aanmelden kan via: ViaVie Welzijn, team Buurtkracht: Ingrid Schulting - schulting@viaviewelzijn.nl of 06-17482957.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 9 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 13 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 16 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 16 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 18 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41