Voorlezers gezocht door Bibliotheek Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN - De Bibliotheek Rijssen-Holten zoekt vrijwilligers voor het programma VoorleesExpress. De vrijwilligers van VoorleesExpress introduceren het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar en helpen zo mee aan het voorkomen van taalachterstanden. 

Een vrijwillige voorlezer van de VoorleesExpress leest iedere week een uurtje voor bij een gezin thuis. Twintig keer, op een vaste dag, op een vaste tijd. Ouders en kinderen maken kennis met voorlezen, boeken en de Bibliotheek. Samen kijken ze hoe voorlezen een blijvende plek kan krijgen in het gezin.
Voorlezen helpt kinderen bij hun taalontwikkeling en helpt daardoor achterstanden op school te voorkomen. Hier hebben kinderen hun hele leven plezier van. Maar voorlezen en voorgelezen worden is ook een mooi moment van even wat tijd voor elkaar hebben.

Vrijwilliger worden

Om VoorleesExpress goed te laten functioneren zijn in Rijssen vrijwilligers nodig. Als je wilt helpen en iedere week een uurtje kunt voorlezen kun je contact opnemen met projectleider Marga Schaafsma van de Bibliotheek Rijssen-Holten, e-mail: voorleesexpress@bibliotheekrijssenholten.nl. Vrijwilligers krijgen goede ondersteuning en worden getraind in het voorlezen.

Meer berichten