<p>Het diamanten echtpaar Thalen-Ten Cate werd maandag 18 oktober gefeliciteerd door burgemeester Arco Hofland.</p>

Het diamanten echtpaar Thalen-Ten Cate werd maandag 18 oktober gefeliciteerd door burgemeester Arco Hofland.

‘We waren zondag compleet verrast’

HOLTEN - Kinderen, klein- en achterkleinkinderen van Joop Thalen (81) en Dicky Thalen-Ten Cate (84) kwamen op zondagmiddag 17 oktober langs om hun huis alvast te versieren in verband met hun zestigjarige trouwdag op maandag 18 oktober.

Op maandagmorgen kwam burgemeester Arco Hofland op bezoek namens de gemeente Rijssen-Holten en ’s middags hielden zij een feestje met etentje bij Grandcafé De Biester in Holten met hun eigen familie. “We waren zondag compleet verrast dat ze ineens met velen op de stoep stonden, een verrassing en daar genoten we al volop van”, meent Dicky.

Familie dichtbij

Zij vertelt dat hun twee kinderen, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen (bijna) allemaal in Holten wonen. “Zij komen geregeld hier of wij gaan naar hen toe. Wij vinden dat zeker fijn en tevens praktisch.”
Jaap en Dicky zijn nog redelijk tot goed gezond al gaat leeftijd volgens hen natuurlijk wel een rol spelen. “Ik loop niet zo goed meer, ik gebruik met regelmaat ook de rollator”, geeft Dicky aan. Jaap had altijd veel affiniteit met sport. “Ik was onder andere tot mijn tachtigste schaatstrainer bij De Scheg in Deventer en voetbaltrainer bij Blauw-Wit in Holten.”

Ontmoeting op de schaats

Jaap en Dicky zijn beiden geboren en getogen in Hoogeveen. Daar groeiden zij op en ontmoetten elkaar al schaatsend op de vaart dichtbij huis. “Met veel water om ons heen en strenge winters in die tijd. We konden onze schaatsen in de keuken alvast onderbinden. Dat was een mooie tijd”, meent Dicky. “We hielden van schaatsen”, vult Jaap aan.
Na vijf jaar verkering trouwden zij in Hoogeveen maar kwamen in Assen te wonen. “Jaap werkte in Assen als slager en mijn vader wist hier een huisje voor ons te regelen. Geld had je in die tijd nauwelijks. Maar toen wij er éénmaal woonden, vond mijn vader het niet fijn dat we zo ver weg woonden. Ze hadden al een auto en kwamen geregeld langs.”

Import

Dicky werkte tot aan haar trouwen als kraamverzorgster maar zoals het in die tijd ging, stopte zij daarna met werken.
Ze woonden ruim drie jaar in Assen en in 1965 verhuisden ze naar Holten. “Wij zijn dus import. Ik kon hier komen werken in de slachterij bij Udema en dan kreeg je er een huurhuis bij. Die was een stuk groter dan het optrekje in Assen”, lacht Jaap.
Later verhuisden zij naar een grotere woning aan de Kolweg en inmiddels wonen zij al twintig jaar met veel plezier in een appartement, eveneens aan de Kolweg met een mooi uitzicht. Ze ondernemen nog wel uitstapjes maar wel dichter bij huis.

Meer berichten
 
Auto zoeker