<p>RIJSSEN - CU-fractievoorzitter Jan Berkhoff wil de armoede gericht bestrijden en Excelsior een gezonder hoofdveld geven.&nbsp;&nbsp;</p>

RIJSSEN - CU-fractievoorzitter Jan Berkhoff wil de armoede gericht bestrijden en Excelsior een gezonder hoofdveld geven.  

(Foto: Jan van de Maat Fotografie)

CU wil nieuw hoofdveld voor Excelsior en armoedebestrijding

De Christen Unie (CU) wil de armoedebestrijding flink aanpakken en het hoofdveld van voetbalvereniging Excelsior verbeteren. Fractievoorzitter Jan Berkhoff zal daarvoor voorstellen indienen bij de behandeling van de begroting.

RIJSSEN - “We willen geld vrijmaken voor een grondig onderzoek, want we willen precies in kaart hebben waar de problemen zitten, zodat we er gericht wat aan kunnen doen.” Berkhoff is beducht voor de gevolgen van de sterk stijgende energieprijzen. “Er is duidelijk sprake van energiearmoede. Er zijn huishoudens die te maken krijgen met een stijging van de gasprijs van 300 euro per maand. Hoe rijk moet je dan wel zijn om dat zo maar te kunnen opbrengen. Daar ligt voor ons een taak”, zegt Berkhoff.

Steun 

Daarnaast doet zich een probleem voor bij de sociale huurwoningen. “We willen 425.000 voor een grondig onderzoek, zodat we duidelijk weten waar we hulp kunnen bieden. Dat zal bestaan uit geven van financiële steun voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Maar we willen ook maatregelen treffen die blijvend voordeel opleveren voor de betrokkenen. Zo willen we ook het isoleren van oudere woningen een flinke oppepper geven, want daar heb je op langere termijn voordeel van. We vinden ook dat de gemeente op dit gebied een aanjaagfunctie heeft en op die manier het goede voorbeeld geeft. Natuurlijk moeten de steungelden terechtkomen bij de mensen die het echt nodig hebben. “Daarvoor is dus dat grondige onderzoek nodig,” benadrukt Berkhoff, “want wie het echt nodig heeft moet extra geld krijgen, maar het moet niet terechtkomen bij degenen die het niet nodig hebben.”

Toeslagenaffaire

Volgens Berkhoff zijn er ook in Rijssen-Holten zo’n 30 tot 40 gezinnen getroffen door de toeslagenaffaire. “Mogelijk moeten we ook daar iets aan doen, want we weten nu nog niet wat er uit Den Haag komt.”

Excelsior

De CU wil verder de toplaag van het hoofdveld van Excelsior vervangen. “De kunstgrasmat van het hoofdveld haalt lang niet de levensduur waarvan was uitgegaan. De toplaag is nu al compleet versleten. Bij een intensief gebruik kan dat problemen geven en dat willen we voorkomen.
Ook een goede gelegenheid om de rubberen infill te vervangen, want die blijkt bij nader inzien toch niet zo heel gezond te zijn’’, zegt Berkhoff. “We willen daar 110.000 euro voor vrijmaken.”

Meer berichten
 
Auto zoeker