<p>In zijn Algemene Beschouwingen bij de Begroting 2022 signaleerde Jan Berkhoff (CU) toenemende tegenstellingen en intolerantie.</p>

In zijn Algemene Beschouwingen bij de Begroting 2022 signaleerde Jan Berkhoff (CU) toenemende tegenstellingen en intolerantie.

Berkhoff (CU): geen plaatselijke lock-down

Voor de ChristenUnie is een plaatselijke lock-down onbespreekbaar. Dat zei CU-fractieleider Jan Berkhoff tijdens de begrotingsvergadering. Hij zei te betreuren dat de onderlinge tegenstellingen en intolerantie helaas toenemen.

RIJSSEN-HOLTEN - De CU-voorman zei dat corona de samenleving en de verstandhouding tussen mensen onderling geen goed doen. “De menselijke maat wordt uit het oog verloren en tegenstelling groeien: links tegen rechts en gevaccineerden tegenover ongevaccineerde mensen.”

Berkhoff betreurde het dat Rijssen-Holten als een zogenaamde Bible Beltgemeente negatief in het nieuws was gekomen. “En dat terwijl de vaccinatiegraad van onze gemeente veel hoger ligt dan in menige grote stad in Nederland.”

Volgens Berkhoff steekt het des te meer, “omdat er in onze gemeente door heel veel mensen grondig nagedacht wordt over vaccineren, omdat dit voor hen serieuze zaak is.” Hij stelde dan ook dat een plaatselijke lock-down voor alleen Rijssen onbespreekbaar is. Rindert Ekhart (CDA) stelde onlangs in de commissie voor om deze mogelijkheid te onderzoeken om oplopende besmettingen tegen te gaan.

Meer berichten
 
Auto zoeker