<p>RIJSSEN - Het nieuwe literaire blad heet L&ouml;s Veur. Verhalen in het Nederlands, Twents en Nedersaksisch, waaronder twee Jip en Jannekeverhalen: een voor de kinderen en een voor volwassenen.&nbsp;</p>

RIJSSEN - Het nieuwe literaire blad heet Lös Veur. Verhalen in het Nederlands, Twents en Nedersaksisch, waaronder twee Jip en Jannekeverhalen: een voor de kinderen en een voor volwassenen. 

(Foto: Gebruiker)

Lös Veur: mooie verhalen om je aan te warmen

Er is een nieuw literair blad en het heet Lös Veur. Het winternummer is vanaf deze week beschikbaar. Medewerkers zijn columnisten van deze krant, Gerrit Kraa, Jan Slofstra, Martin ter Denge en Gerrit Dannenberg. Het schrijversteam is aangevuld met Arie Jansen en Gerrit Beunk.  

RIJSSEN - De initiatiefnemers zijn stuk voor stuk liefhebbers van mooie verhalen en gedichten in het Nederlands en Nedersaksisch. De enige maatstaf bij het kiezen van de verhalen is dat ze de moeite waard zijn en ergens over gaan. Maar liefst 50 bladzijden warme verhalen, met veel plezier geschreven om ook anderen een warm gevoel te geven. De prijs mocht geen belemmering zijn en is gehouden op € 4,95.

Gerrit Kraa zorgde voor een langer Nederlandstalig verhaal “Totdat Hij komt”: een bezoek aan een zieke kameraad wordt prachtig verweven met het opnieuw beleven van een jeugdliefde van een leerling-orgelbouwer. Jan Slofstra excelleert met een puntdicht over een haringparty. Arie Jansen zorgde voor mooie verdichtingen van de Oostenrijkse Grootvaders klok en Door de wind door de regen van Stef Bos. Verkrijgbaar en bestellen bij de boekhandel, het Rijssens Museum info@rijssensmuseum.nl en op dannenberg@twenthetekst.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker