RIJSSEN - Het nieuwe literaire blad heet Lös Veur. Verhalen in het Nederlands, Twents en Nedersaksisch, waaronder twee Jip en Jannekeverhalen: een voor de kinderen en een voor volwassenen.
RIJSSEN - Het nieuwe literaire blad heet Lös Veur. Verhalen in het Nederlands, Twents en Nedersaksisch, waaronder twee Jip en Jannekeverhalen: een voor de kinderen en een voor volwassenen. Foto: Gebruiker

Lös Veur: mooie verhalen om je aan te warmen

Algemeen

Er is een nieuw literair blad en het heet Lös Veur. Het winternummer is vanaf deze week beschikbaar. Medewerkers zijn columnisten van deze krant, Gerrit Kraa, Jan Slofstra, Martin ter Denge en Gerrit Dannenberg. Het schrijversteam is aangevuld met Arie Jansen en Gerrit Beunk.  

RIJSSEN - De initiatiefnemers zijn stuk voor stuk liefhebbers van mooie verhalen en gedichten in het Nederlands en Nedersaksisch. De enige maatstaf bij het kiezen van de verhalen is dat ze de moeite waard zijn en ergens over gaan. Maar liefst 50 bladzijden warme verhalen, met veel plezier geschreven om ook anderen een warm gevoel te geven. De prijs mocht geen belemmering zijn en is gehouden op € 4,95.

Gerrit Kraa zorgde voor een langer Nederlandstalig verhaal “Totdat Hij komt”: een bezoek aan een zieke kameraad wordt prachtig verweven met het opnieuw beleven van een jeugdliefde van een leerling-orgelbouwer. Jan Slofstra excelleert met een puntdicht over een haringparty. Arie Jansen zorgde voor mooie verdichtingen van de Oostenrijkse Grootvaders klok en Door de wind door de regen van Stef Bos. Verkrijgbaar en bestellen bij de boekhandel, het Rijssens Museum info@rijssensmuseum.nl en op dannenberg@twenthetekst.nl

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 44 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 5 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje gisteren
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren