Organist Rien Donkersloot zal het eerste concert verzorgen in de serie Orgelconcerten in de Schildkerk.
Organist Rien Donkersloot zal het eerste concert verzorgen in de serie Orgelconcerten in de Schildkerk.

Rien Donkersloot geeft orgelconcert in Schildkerk

Algemeen

RIJSSEN - Organist Rien Donkersloot zal op zaterdag 14 mei het eerste concert verzorgen in de serie Orgelconcerten in de Schildkerk. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, er is een collecte aan de uitgang.

Rien Donkersloot studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af. Daarnaast studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. Deze studie rondde hij in 2011 cum laude af.
Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgel(improvisatie)concoursen en binnen- en buitenland. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Als beiaardier is hij actief als stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk.
Verder heeft hij een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard met speciale interesse en aandacht voor improvisatie.

Op het fraaie Flentrop- orgel in de Schildkerk speelt hij  Sonate III van J.S. Bach, Thema met variaties van Mozart, Preludium en Fuga in f moll van Mendelssohn en twee composities van Sir Edward Elgar, waaronder de bekende Pomp and Circumstance March. Het concert begint met een improvisatie met aansluitend samenzang.

Het volgende concert in de serie is op zaterdag 11 juni. Dan speelt organist Minne Veldman.

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 1 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 3 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 22 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 23 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super gisteren