Constantijnschool maakt kans op verkeersplein

RIJSSEN - Onlangs kreeg basisschool de Constantijnschool te horen dat ze kans maken op een verkeersplein van het ANWB Fonds. Met dit verkeersplein kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder meer zoveel mogelijk stemmen werven. 

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun kind straks met een gerust hart op pad. ”

In totaal zijn er in Overijssel 20 basisscholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van de school. De Adviescommissie bepaalt uiteindelijk wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier.

Wie de Constantijnschool wil helpen het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet voor 25 mei een stem uitbrengen via anwb.nl/verkeerspleinen

Meer berichten
 
Auto zoeker