Martin ter Denge signeert zijn boek Tukker Spotten.
Martin ter Denge signeert zijn boek Tukker Spotten. Foto: Gerieke ter Denge-Pluimers

Ter Denge signeert

Algemeen

RIJSSEN - Martin ter Denge signeert aanstaande zaterdagmiddag zijn boek Tukker Spotten bij de Readshop in Rijssen. Het boek van schrijver en columnist van deze krant, Martin ter Denge, was dusdanig succesvol dat er een tweede druk noodzakelijk bleek. Die is nu op de markt en deze herziene versie is voorzien van maar liefst 40 bladzijden extra tekst. 

Ter Denge bracht vorig jaar het boek Tukker Spotten waarin hij de Twentse volksaard op zijn eigen onderkoelde wijze beschrijft langs de letters van het alfabet uit. Dat leverde een mooi vormgegeven boek op met een scala aan karakteristieken van de bewoners van deze streken. 

Zaterdagmiddag is hij van 15.00 tot 16.00 uur lijfelijk aanwezig in de Readshop aan de Haarstraat in Rijssen, waar hij zijn nieuwste exemplaren, maar ook al verkochte boeken, van zijn handtekening wil voorzien. Het succes van Ter Denges debuut is in Twente en ver daarbuiten niet onopgemerkt gebleven. 

Ter Denge is verder actief als belangenbehartiger van de Nedersaksische streektalen, hij schreef het grootste deel van de Neersasse wikipedia. Hij schrijft liedteksten, waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar. Met zijn beste kameraad, fotograaf Gerbert Voortman, maakt hij de podcast WATATA.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03